Skip to main content

De ce Diavolul și demonii săi nu pot fi salvați de iad

A venit la mine un bărbat de la Arad cu scopul de a mă ruga pentru el deoarece în tinerețe a făcut pact cu Diavolul. Unii cred că este o glumă sau o joacă adolescentină, dar se înșeală amarnic. Ce mi-a povestit m-a șocat, deși am auzit multe până atunci

. Era chinuit atât ziua cât și noaptea în fel și chip, zilele și nopțile îi devenise insuportabile, era scârbit de păcat și de viața lui. Îmi povestea că participase la ritualuri unde cânta cântece de adorare pentru Satan și chiar se ruga lui Dumnezeu ca să-l ierte pe acesta. Acum se naște întrebarea de ce Satan și demonii nu mai pot fi iertați?

Răspunsul se găsește în Biblie, care ne spune că Diavolul și îngerii căzuți au fost deja judecați și că li s-a pregătit până și locul în care vor fi aruncați pentru veșnicie: “Duceți-vă de la mine blestemaților în focul cel veșnic care a fost pregătit Diavolului și îngerilor lui (Matei 25:41)!” Așadar, judecata lor fiind pecetluită nu se mai poate face nimic.

Însă nu așa stau lucrurile și în dreptul omului, acesta cât timp are suflare de viață mai poate fi iertat și reabilitat, pentru că Dumnezeu i-a găsit o scăpare, pe Fiul Său trimis la noi ca preț de răscumpărare. Dacă judecata Satanei și a demonilor a fost deja făcută, a omului va urma la sfârșit. Dacă trăiești, dacă respiri, dacă gândești, mai ai o șansă pe care îngerii căzuți au pierdut-o de mult, șansa de a sta lângă Dumnezeu o veșnicie și dacă vrei o dovadă a frumuseții cerului uită-te în sus și, cum spunea un poet, dacă cerul e așa de frumos pe dos, oare cât de frumos este pe față?

Așadar, nu aștepta ziua Judecăți în indiferență, nu aștepta ca și soarta ta să fie pecetluită ca a demonilor și să ajungi să împarți același loc veșnic cu ei, ci împacă-te cu Dumnezeu cât ești în viață cerându-ți iertare pentru păcate, lăsându-te de ele și făcând fapte bune prin Cristos. Dincolo nu se mai poate face nimic.

Cu prețuire,

Toni Berbece