Skip to main content

Tu știi ce vei lua de soț?

Mulți se nasc de sex masculini, dar puțini ajung cu adevărat bărbați, iar acest aspect depinde foarte mult și de persoana pe care o iau de nevastă. Femeia are un rol mult mai important în dezvoltarea lui ca lider, ca și cap al familie, ca preot în casa lui, decât și-a imaginat. Am spus-o cam la toate conferințele pentru familii la care am participat că o femeie poate avea lângă ea o “legumă de bărbat” sau un “rege”, depinde în ce investește.

Bărbații se hrănesc cu încrederea oferită de nevestele lor. O nevastă care-l hrănește zilnic cu pastila neputinței: “Tu nu ești bun de nimic!” Va culege roadele unui bărbat care chiar nu e bun de nimic. Și ce femeie ar dori lângă ea doar un bun rob, gata să asculte, dar incapabil să acționeze pe cont propriu?

Bărbații se hrănesc cu respectul nevestelor lor. Unde un bărbat e respectat și nu pus la zid pentru orice plănuiește, pentru orice gândește și pentru orice scoate pe gură, acolo domnește armonia și pace în familie. Unde un bărbat nu are parte de respect acolo există multă frustrare, neîmplinire, amărăciune, iar dinspre capul familiei toate acestea se răsfrâng și asupra celorlalți membrii.

Cea mai tristă șcenă legată de lipsa de respect a unei femei față de bărbatul ei s-a petrecut la o nuntă unde vorbeam printe altele și despre femeile care nu-și lasă bărbații să vorbească că imediat intervin ele și duc vorba la capăt (am întâlnit multe astfel de cupluri unde el nu apuca să zică mai nimic). Am observat că în timp ce vorbeam o femeie tot se foia și nu avea pace când dintr-o dată s-a ridicat în picioare, l-a luat pe bărbatul ei de braț și la scos afară. I-a fost frică să nu-l luminez.

Dragă doamnă sau viitoare doamnă, tu ce vrei să ai lângă tine? Un bărbat demn, plin de încredere, gata să acționeze fără frică și neîncredere, vrei un protector sau un bărbat moale, lipsit de încredere și care să se uite disperat după privirea ta când are de zis o frază sau de luat o decizie? Alege ce vrei să ai lângă tine și investește în acea direcție. Nu uita că adevărații bărbați sunt hrăniți cu încredere, respect și multă atenție din partea ta, iar toate acestea se vor întoarce ca o mare binecuvântare la tine.

Cu prețuire,

Toni Berbece.