Skip to main content

De ce ești supărat Doamne pe noi!

Noaptea trecută la ora 3 am fost trezit de o bubuitură puternică care a zguduit blocul cu totul. Mi-au luat 10 secunde să realizez că a fost un tunet, însă nu m-am dumirit bine că au urmat zeci de alte tunete și fulgere cum nu am mai auzit și văzut. Am stat treaz la fereastră timp de 15-20 de minute și m-am rugat, i-am cerut lui Dumnezeu să ocrotească Bucureștiul de grindină, gândindu-mă la grindina din cele două zile anterioare care au distrus sute de mașini, de case și au spart multe capete prin alte județe ale țării.

Apoi l-am întrebat: “De ce ești supărat Doamne pe noi?” Am meditat la tot ceea ce suntem noi ca popor și la ceea ce facem. M-am gândit de ce la referendumul pentru corupție am votat 80%, iar la cel pentru familie nici 30%?

Răspunsul e simplu, prețuim mai mult banii decât valorile. Și se vede. Cum să ne fure politicienii nouă banii, cum să-și facă ei palate și să fure “insule” pe care să-și facă domenii, iar noi să trăim din minimul pe economie. De la revoluție încoace românul sacrifică familia pentru bani (sute de mii de copii abandonați care nu mai știu ce înseamnă să ai mamă și tată, sute de mii de divorțuri din cauza emigrării), banul e reperul, banul e sfânt, să nu te iei de banii lui, de portofelul lui, să nu care cumva să se atingă cineva de bugetul de stat, însă de familia se poate atinge cine vrea.

Ar ieși zeci de mii de români să protesteze împotriva ideologiei care ne vânează copiii? Ar ieși în stradă să protesteze împotriva drogurilor care ne distrug adolescenții, împotriva libertății pornografiei pe internet? Deranjează pe cineva că multe dintre fetele noastre, blonde cu ochii albaștrii, ajung prostituate prin Europa și întreaga lume, deranjează pe cineva că cel puțin 40.000 dintre ele fac videochat pentru scârboșii lumii, deranjează pe cineva că se omoară 250 de copii zilnic prin avort?

Trebuie să înțelegem că atât corupția cât și imoralitatea au distrus în egală măsură acest popor. Ele merg mână în mână, nu poți avea propășire ca neam, ca țară omorându-ți copiii, dar făcând autostrăzi. Nu vei avea propășire dând legi pentru libertatea distrugerii familiei, dar făcând spitale. Nu vei avea propășire fiind exportatorul numarul 1 al Europei de prostituate, dar făcând școli moderne cu videoproiector și calculatoare pe catedră.

Putem băga noi la închisoare 1000 ca Dragnea, dacă în același timp îl ținem “arestat” pe Dumnezeu la domiciliu, adică într-o Biserică pe care o credem singurul loc în care Dumnezeu ne vede și ne aude, atunci vor mai apărea alte mii ca el. Ne-am îndobitocit ca neam pentru că am făcut o cruce de ochii lumii și de ochii lui Dumnezeu, timp în care cu gura drăcuiam, iar cu ochii pofteam păcatul, am crezut că Dumnezeu poate ieși maxim până în curtea Bisericii ca un bătrânel ușor de dus de nas chiar și de nepoți. Dar nu e așa, El e stăpânul Universului, iar noi niște “furnici” cu rațiune și cu un suflet veșnic care va fi judecat și aici și dincolo. Românie, teme-te de Dumnezeu și vei avea pace, vei trăi!

Cu prețuire,

Toni Berbece!