Skip to main content

Incompatibilitate totala

Eram la coadă la un supermarket când un domn, care era la cumpărături cu soția și cu cei doi copii, a cerut două pachete de țigări (cel pentru soție trebuia să fie roz și cu țigări slim – până și moartea trebuie să vină cu stil la femei). A primit pachetele pe care a dat undeva la 40 de lei (dacă mai bagă două până seara asta înseamnă 80 de lei pe zi), dar a fost speriat de imaginea de pe unul dintre pachete, cu un copil bolnav de cancer care avea niște bube urâte pe el și care stătea trist pe un pat de spital. Avertismentul era că părinții fumători pot transmite cancer copiilor prin sarcina mamei sau prin expunerea la fumul nociv.

Văzând imaginea a cerut să i se dea alt pachet, evident acela făcea “reclamă” la un alt timp de cancer. Am crezut că e o glumă faza aceea când un fumător cere un pachet de țigări cu alt tip de cancer, care i se pare mai “finuț”. Dar nu e, am vazut-o cu ochii mei.

Eram la coadă la covrigărie când a venit un tip să-mi ceară bani. Avea tot gâtul și maxilarul acoperite cu un bandaj alb. A dat bandajul la oparte și mi-a arătat o bubă urâtă. Plângea și spunea că are nevoie de bani pentru că un cancer urât îi mănâcă gâtul și maxilarul. Imediat după ce a plecat de la mine s-a aplecat și a ridicat ceva de jos, era un chiștoc de țigară pe care urma să-l fumeze.

La soția mea a venit o doamnă și s-a plâns spunând că Dumnezeu e nedrept pentru că i-a dat soțului ei la nici 60 de ani un cancer la plămâni. Soția a întrebat-o dacă soțul fumează. Răspunsul a fost că da.

De alcool nici nu mai vorbesc. Am cunoscut personal un domn care de la atâta băut a făcut gangrenă la unul dintre picioare, iar prin rana deschisă din talpă au început să-i cadă bucăți din osul piciorului.

Tutunul, alcoolul, drogurile de orice fel și orice îți pune sănătatea în pericol sunt total incompatibile cu creștinismul. Dacă ai mai văzut vreun slujitor al lui Dumnezeu care fumează și bea și de aceea o faci și tu, aș vrea să-ți spun că nu ai întâlnit un copil de Dumnezeu, ci un fiu al Diavolului. Noi am primit spre administrare un trup, iar scopul nostru trebuie să fie acela de-al încredința Duhului Sfânt pentru a-L face loc sfânt și nu Diavolului pentru a-L batjocori.

Nu vă jucați, distrugerea de bună voie a propriului trup atrage mânia lui Dumnezeu și în lumea aceasta și în cea care va veni.

Cu prețuire,

Toni Berbece

Text: 1 Corinteni 3:16-17