Skip to main content

De ce în duminica dinante de examane unii tineri nu vin la Biserica

Scriu acest articol pentru că tocmai ce se dă bacul și multe alte examene de sesiune. Duminică mă așteptam ca tinerii din Biserica noastră, care dau bacul sau care au sesiune, să vină la Biserică dar mulți au ales să rămână acasă. Și sunt convins că așa s-a întâmplat în multe alte Biserici. Nu cred că cele patru ore de duminică dimineața sau seara, pe care le-ar aloca mersului la Biserică, slujbei în sine și întoarcerii acasă le-ar afecta în vrun fel nota examenului. Plus că nici un examen nu se dă de pe o zi pe alta, ci ai câteva zile de pregătire între ele și luni înainte de începerea lor.

Am fost și eu liceean și am dat bacul, am fost student și am trecut prin multe sesiuni și am o experiență superbă cu privire la mersul la Biserică înainte de examene. Am fost în cumpănă toată după masa din duminica precedentă bacului dacă să rămân să învăț sau dacă să merg la Biserică. Am decis să merg și mi-a prins tare bine. M-am rugat și i-am cerut Domnului să îmi limpezească mintea și am făcut și eu rugăciunea supremă a celor care dau examene: Doamne fă să-mi pice ce știu!

În drum spre casă am vorbit cu o prietenă care urma să dea și ea bacul și m-a întrebat dacă am învățat despre poezia modernă. Sincer vă spun că nu citisem nimic despre ea și nici la școală nu am auzit mare lucru să se fii vorbit despre. Această prietenă văzându-mă neștiutor mi-a vorbit tot drumul spre casă despre acest fel de poezie. Când am ajuns am mai citit și eu câte ceva.

A doua zi ce credeți că mi-a căzut la proba orală a Limbii Române? Poezia modernă. Dacă nu aș fi mers la Biserică și dacă nu m-aș fi întâlnit cu acea prietenă cu siguranță că nu mi-ar fi trecut prin cap să studiez duminică seară tocmai poezia modernă. Am simțit că Dumnezeu mi-a răspuns și mi-a sărit în ajutor.

Acesta este un exemplu practic al versetelor: Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima. Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El și El va lucra (Psalmul 37:4-5).

Dragi tineri, încrediți-vă în Domnul în toate examenele din viața voastră! Nu puneți nimic deaspura mersului la Biserică. Dacă tu consideri că mersul la Biserică te poate încurca în luare unui examen, înseamnă că nu ai experimentat ajutorul lui Dumnezeu, și sprijinul Lui de nădejde. Puneți Biserica și părtășia cu Dumnezeu pe primul loc și atunci și El va veni în mod miraculos în spirjinul vostru.

Cu drag și prețuire,
Toni Berbece.