Skip to main content

De ce invidia este atât de demonică

Invidia este periculoasa pentru că te face să te concentrezi pe distrugerea celui care este mai bun ca tine și nu pe dezvoltarea ta pentru a deveni la fel de bun ca el. Îți pierzi energia făcând din cel mai bun ca tine un dușman și nu o sursă de inspirație. Oamenii inteligenți vor ști să își ia sursa de insiprație din cei mai buni, pe când cei proști vor căuta să distrugă cu vorbe de ocară pe cei care i-ar fi putut ajuta să fie și ei ceva în viață.

Invidia este periculasă pentru că te neliniștește, te face să te agiți, să te tulburi, să îți pierzi pacea chiar când este vorba despre ceva benefic pentru cei din jur. Fariseii turbau de mânie pentru că Isus vindeca oameni, când ar fi trebuit să se bucure împreună cu ei. Astfel, invidia va căuta să distrugă sursele de binecuvântare pentru cei din jur, se va bucura mai mult de nelegiuire decât de adevăr. Invidiosul va distruge orice lucrare bună doar pentru că nu o face el. Unde e invidie e tulburare și tot felul de fapte rele zice Apostolul Iacov (Iacov 3:16). Nu contează că lasă oamenii sărmani fără o masă caldă, fără vindecare, că lasă oameni fără Cuvântul Mântuirii, atât timp cât acestea nu sunt făcute prin el, va căuta să le distrugă.

Invidia este periculoasă pentru că face absolut totul pentru distrugerea țintei, un om orbit de invidie este dispus până să și ucidă, invidia ucide adesea, de aceea Apostolul Iacov leagă uciderile de invidii (Iacov 4:2). Cain l-a ucis pe Abel din invidie, iar fariseii pe Isus tot din invidie. Când Invidiosul vede că denigrarea nu are niciun efect trece la acte mult mai mârșave, astfel invidiosul devine frate cu Diavolul.

Invidia este periculoasă pentru că ne înfundă urechile față de voia și vocea Domnului. Este ca și cum am topi tot ce-i mai rău din noi și ne-am turna clerul neputinței în propriile urechi pentru a nu mai auzi nimic bun. Cain nu a mai putut asculta de Dumnezeu, deși l-a avertizat personal că poartă invidie și ură față de fratele său, dar a mai putut acesta să audă? Nu, pentru că își astupate urechile cu cleiul mizerabil al invidiei.

În concluzie, invidia este periculoasă pentru că distruge unitatea dintre oameni, separându-i pentru ca Satana să se ocupe individual de fiecare. Ceea ce ne face mai puternici, mai ales pe noi creștinii, este tocmai unitate, dar când noi ne invidiem între noi nu ne vom mai uni forțele, ci ne vom separa. Astăzi din păcate Biserica lui Hristos din România este mult dezbinată de viermele lui Cain, al lui Saul și al Fariseilor și Cărturarilor. De aceea invidia lovește în cuvintele Domnului Isus care s-a rugat astfel: “Fă-i una Tată, cum și noi suntem una!”

Domane, ajută-ne să nu ne invidiem!

Cu prețuire,

Toni Berbece