Skip to main content

Despre tânăra care a cerut eutanasierea

Sunt sătul deja de minciuna că nu poți scăpa de patimi, fie ele de natură sexuală, fie ele vicii de tot felul. Dar mai nou aud că din țările civilizate vine o modă a eutanasierii la cerere a oamenilor care sunt “certați cu viața”, care nu pot trece peste anumite traume

Media abundă de știrea că o tânără de doar 17 ani din Olanda ar fi ales să fie eutanasiată în sufrageria ei în timp ce o ținea pe mama ei de mână, o echipă de medici “inimoși” ar fi făcut asta legal. Sunt date sigure care atestă că de când a fost legalizată eutanasierea în Olanda 83 de persoane cu tulburări mintale au cerut această moarte și au și primit-o. Asta e nebunia care ne așteaptă fără Hristos. El a venit tocmai pentru a ne elibera de orice neputință. Când un om Îl descoperă pe Hristos prima oară piere din el orice neputință. Dintr-o dată acel om realizează că poate. Am văzut depresivi, mânioși, homosexuali, curvari, vrăjitoare, bețivi, drogați, hoți și tot felul de alți oameni prinși de lanțurile întunericului care au fost eliberați de Hristos.

Știu că orice traumă e nespus de grea, dar am văzut oameni depășind traume dintre cele mai grele. Am întâlnit cu o fetiță abuzată sexual de tatăl ei, când am început să-i vorbesc privea în gol ca un om fără minte și fără suflet. Însă când a înțeles că Hristos poate reînnoi orice om, că poate reface ce alții au distrus, a recăpătat viață, iar primul lucru pe care a dorit să-l facă a fost să-i spună tatălui ei că-l iartă. A cerut îngrijitoarei de la orfelinat să o ducă să-i spună acest lucru, să-i spună despre Hristos, care iartă. Această față avea 10 ani.

Cel mai des, ucenicii lui Hristos scoteau afară “pneuma asteneia”, duhul de neputință, adică drăcușorul acela care-ți spune mereu că nu poți, că nu ai cum să mai scapi, că nu există alt viitor pentru tine, că nu vei suporta nicio consecință, că nu există judecată. Asta facem și noi azi, învingem neputința, astenia sufletească.

Hristos a venit să poți, dacă Îl accepți atunci vei fi un învingător, nu un învins.

Cu prețuire,

Toni Berbece