Skip to main content

De ce lui Ioan Botezătorul i s-ar fi tăiat capul și azi

Ioan a fost ucis într-un stat religios, aparent cu Dumnezeu în fruntea lui. Însă pentru că a condamnat preacurvia lui Irod a fost închis mai întâi în pușcărie. Apoi două femei “religioase”, dar care iubeau erotismul, ceea ce noi am numi azi “videochat si onlyfans”, pentru că au avut putere, au complotat uciderea lui Ioan Botezătorul. Așadar, ceea ce l-a ucis pe Ioan Botezătorul, Sfântul trecut cu rosu în calendare, au fost curvia si iubirea destrăbălărilor, pe care le vedem si azi trăite într-un creștinism de fațadă.

Mai mult de atât Ioan e sărbătorit cu beții si curvii, de parca e vreun părinte al păgânismului, nu al curăției. De parcă nu Ioan era cel care striga: „Pui de năpârci, cine v-a învățat să fugiți de mânia viitoare? Faceți dar roade vrednice de pocăința voastră. Și să nu credeți că puteți zice în voi înșivă: ‘Avem ca tată pe Avraam” (Matei 3:1). Ioan nu permitea compromisul acesta din creștinismul de azi. Dacă ar fi trimis de Dumnezeu din nou azi n-ar putea numi creștinism ceea ce trăiesc românii azi. Beția, curvia, lipsa roadelor erau principale subiecte de condamnat în predicile sale, de aceea a si fost arestat si mai apoi ucis. Pentru că “vorbea prea mult” contra păcatului.

Nu mai zic de faptul că în mare parte din creștinismul din România, botezul adus de Ioan nu e primit de preoți, cum n-a fost primit nici de preoții din vremea respectivă, iar Isus Hristos a condamnat acest lucru, anume necredința preoților în botezul lui Ioan preluat de Mântuitor si de Apostoli. De aceea Hristos a zis: „Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit” (Marcu 16:16). Deci, mai întâi credința pura si adevarata si apoi orice pretenții ca ești crestin.

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece