Skip to main content

De ce o nouă carte despre Cristos

Cu bucurie doresc să vă anunț că cea de-a cincea carte scrisă cu ajutorul lui Dumnezeu și sub inspirația Duhului Sfânt urmează să vadă lumina tiparului. Pentru început aș dori să public Cuvântul înainte al acestei cărți urmând curând să fac o recenzie pe capitole.

Cuvânt înainte

”De ce o nouă carte despre Isus Cristos? În primul rând pentru că eu aveam nevoie de această carte, eu aveam nevoie de o mai profundă apropiere de Cristos, Cel găsit în Scriptură, Cel găsit în istorie şi Cel găsit şi astăzi în viaţa celor ce cred în El. Fiecare generaţie trebuie să se apropie de Cristos şi dacă într-o generaţie se scrie, se citeşte şi se vorbeşte mai puţin despre Cristos decât s-a făcut în cea precedentă acest lucru este un eşec şi o îndepărtare periculoasă de Adevăr şi de Mântuire.

Fiecare generaţie vorbeşte pe limba ei, fiecare generaţie îşi are vestitorii Mântuirii, fiecare generaţie îşi are „Ioanii” ei, cei care merg înaintea lui Cristos şi se micşorează pentru ca El să crească în inimile şi vieţile lor. O generaţie care nu are apetit pentru Cristos este o generaţie care va flămânzi după lucrurile lumii şi va mânca stricăciunile ei.

Eu personal am făcut pauze după multe din cele scrise în această carte, pauze pentru a mă ruga în umilinţă înaintea Celui care este atât de mare, pauze de adorare, pauze de contemplare, pauze pentru a realiza cât din Singurul Mântuitor este în mine. Duhul lui Dumnezeu este cel care Îl descoperă pe Cristos oamenilor, iar a scrie o carte despre Cristos fără a avea călăuzirea Duhului este ca şi cum te-ai duce să explorezi un ocean cu o barcă cu vâsle. Am scris această carte rugându-L pe Duhului lui Cristos să-mi descopere cât mai mult din El şi să pot transmite altora frumuseţea, măreţia şi necesitatea de a-L avea.

Am citit şi răsfoit o dată cu scrierea acestei cărţi sute de alte scrieri despre Cristos. Am rămas uimit să văd cum unii au scris lipsiţi de cea mai mică umbră de cunoaştere profundă a lui Cristos cărţi de sute de pagini despre El. Există două feluri de a scrie despre Mântuitor: avându-L în inimă şi în minte sau avându-L doar în minte. Dacă Cristos nu este lăsat să coboare în ungherele sufletului tău şi este ţinut doar în „sufrageria minţii” unde tu ai făcut curat pentru a-L impresiona şi pentru a-L primi „bine” ca pe un filozof şi întemeietor al unei religii, atunci nu ai înţeles nimic despre Cristos. Poți să te apropii de Cristos ca Fariseul care-l invitase pe Cristos ca și Rabin fără să-i dea cinstea cuvenită de Dumnezeu sau ca Maria, cea care i-a sărutat picioarele, i le-a spălat cu lacrimile pocăinței ei, i le-a ștersul cu părul și i le-a parfumat cu ce avea mai scump.

M-a uimit foarte mult un verset din Vechiul Testament din evenimentul sfinţirii Templului lui Solomon din Ierusalim, când acesta îi zice poporului următoarele: „Dumnezeu a zis că vrea să locuiască în întuneric” (1 Împăraţi 8:12)! M-a intrigat tare. Eu ştiu că Dumnezeul Bibliei este un Dumnezeu al luminii. De ce a cerut El să locuiască în întuneric? Ideea este că El însuşi este lumină iar El doreşte întunericul vieţilor noastre pentru a-l lumina. El nu mai are nevoie de o altă sursă de lumină pentru a fi lumină. El nu mai are nevoie de lumânările şi minţile noastre strălucite pentru a face lumină în vieţile noastre. Cristos ne cere întunericul nostru, iar El îl va înlocui cu lumina Sa. Despre acest proces este această carte. Despre înlocuirea întunericului nostru cu Lumina care este Cristos.

Cum frumos e scris în ultima carte a Bibliei, Apocalipsa: Cetatea (Ierusalimul Ceresc) n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună ca s-o lumineze, căci o luminează slava lui Dumnezeu şi făclia ei este Mielul (Apocalipsa 21:23). Aşadar, lasă-L pe Mielul lui Dumnezeu pe care-L vei găsi şi în această carte să-Ți lumineze viaţa, El este făclia lui Dumnezeu pentru tine.”

Dacă sunteți interesați de această carte și doriți să faceți o precomandă vă rog să trimiteți pe adresa de mail tony_profides@yahoo.com sau pe Facebook/TonyBerbece, numele dumneavoastră complet, adresa la care doriți să primiți cartea și un nr. de telefon. Prețul încă nu l-am aflat nici eu dar cred că nu va depăși suma de 30 de lei cu tot cu taxa poștală. Vă voi trimite un mesaj imediat după ce am pus cartea la poștă.

Cu drag și prețuire,
Toni Berbece