Skip to main content

De ce să lupți cu gânduri și vise erotice…

Biblia este foarte vehementă față de gândurile cu tentă sexuală față de oricine dacă nu ești căsătorit și față de alți bărbați sau femei dacă ești căsătorit/ă. “De ce absurditatea aceasta?”, “Că doar gândul nu-i păcat, ce atâta înfrânare, măcar la nivelul minții să fim liberi!”, ar spune unii. Dar oare chiar este așa, să n-aibă nicio legătură mintea cu fapta? Un proverb chinezesc spune clar că gândul devine faptă, fapta devine obicei, iar obiceiul caracter, apoi destin.

Fix același lucru ni-L spune și Hristos prin cuvintele: “Căci dinăuntru, din inima omului, ies gândurile rele, curviile, furturile, crimele, adulterele, lăcomia, răutatea, înşelăciunea, depravarea, ochiul rău, blasfemia, mândria şi prostia! Toate aceste rele ies dinăuntru şi ele îl spurcă pe om (Matei 7:21-23!“ Așadar, iată cum din interior mai întâi păcatul e gând, apoi faptă și apoi omul devine spurcat.

Profetul Mica ne spune că este vai de cel care noapte cugetă la gânduri rele, pentru că atunci când vine ziua, cel ce s-a gândit la lucruri spurcate, când are șansa le înfăptuiește (Mică 2:1). Cel care s-a gândit la colega de la muncă în sens erotic, cu prima ocazie își va înșela soția cu acea colegă. De ce? Pentru că nu a luptat la nivelul minții, bătăliile se câștigă sau se pierd acolo, în minte.

Cineva a râs de mine când am zis că putem controla să nu mai avem vise spurcate. A zis că e imposibil. Sunt convins că se complăcea în acele vise care-l spurcau. Dar iată ce spune Biblia: “Noi răsturnăm izvodirile minţii și orice înălţime care se ridică împotriva cunoștinţei lui Dumnezeu, și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:5). Izvodirile minții sunt inclusiv visele. Dacă tu ai coșmaruri care te chinuie și te trezesc, dacă ai vise erotice, care te spurcă, te poți ruga să nu le mai ai, iar mintea ta I se va supune lui Hristos și nu va mai visa aceste lucruri rele, pentru că Hristos are putere și asupra minții noastre, fie ziua, fie noaptea, atunci când noi i-o încredințăm.

Iată cum Psalmistul ne apune că se poate ca inima ta să te îndrepte spre Dumnezeu chiar și noaptea: “Eu binecuvântez pe Domnul care mă sfătuiește, căci până și noaptea îmi dă îndemnuri inima.” – Psalmul 16:7
Roagă-te pentru vise sfinte!

Cu prețuire,
Toni Berbece