Skip to main content

De cine vei fi judecat

Pentru că nu ți-ai iubit și respectat soțul vei fi judecată de Abigail care l-a iubit pe Nebunul de Nabal.

Pentru că nu ți-ai iubit și respectat soția vei fi judecat de Isaac, care o iubea pe Rebeca așa de mult încât relația lor era ca o joacă, o iubire romantică și plină de pasiune.

Pentru că nu ai iertat vei fi judecat de Iosif, care i-a iertat pe frații lui, frați care au vrut să-l omoare, dar mai apoi s-au gândit că e mai bine să-l vândă ca sclav.

Pentru că ai fost zgârcit cu Dumnezeu vei fi judecat de văduva care a dăruit ultimii doi bănuți.

Pentru că ai fost zgârcit cu semenii tăi vei fi judecat de copilul acela care din 15000 de bărbați, femei și copii a fost singurul care și-a adus pachețelul la Isus când acesta a întrebat dacă cineva are ceva de mâncare. Din dărnicia acestui copil au fost hrăniți toți ceilalți.

Pentru că nu ai rezistat presiunii anturajului rău vei fi judecat de Samuel, care deși era înconjurat de fiii lui Eli, niște preoți corupți și curvari, acesta s-a păstrat curat și a readus vocea lui Dumnezeu în Israel.

Pentru că ai cedat la prima batjocură pentru numele lui Cristos, fie din partea familiei sau din partea prietenilor, vei fi judecat de Pavel care a fost bătut cu bice de trei ori, a naufragiat de trei ori, a fost închis și martirizat mai apoi.

Pentru că nu ți-ai păstrat credința în suferință vei judecat de Iov care nu știa de ce Dumnezeu s-a ridicat împotriva lui, nu știa de ce nu i-a protejat cei zece copii care au murit subit și nici de ce Dumnezeu a permis distrugerea tuturor averilor lui, însă acest om s-a închinat înaintea Lui cu respect și nu a greșit cu nimic față de El.

Cu prețuire,

Toni Berbece