Skip to main content

Operațiunea “rândunică”

O familie a plecat de acasă într-un concediu de o săptămână. Când s-au întors au observat că închisese din greșeală o rândunică în casa lor. S-au mirat cum de a supraviețuit acea rândunică fără hrană și fără apă, pentru că ei nu lăsase pic de apă sau de mâncare. Curioși au vrut să observe ce a făcut rândunică în tot acest timp de a supraviețuit. Așa că au așteptat.

Mare le-a fost mirarea când au văzut că printr-o mică spărtură din geam, pe unde intra doar un cioc de pasăre, alte rândunele veneau și-i aduceau ba apă, ba vierimi, ba firimituri. Astfel că acea rândunică a fost răsfățată timp de o săptămână.

Tocmai mi-a spus cineva aseară că un prieten și-a rupt piciorul și timp de șase săptămâni nu va putea munci. Fiind singura sursă de venit a familiei le va fi foarte greu. Când am auzit de acest lucru m-am gândit că e momentul ca familia și prietenii să declanșeze “operațiunea rândunică”, astfel acea familie nu va simți absolut deloc strâmtorarea.

Nu închide ochii și nu sta nepăsător față de lipsurile altora, față de încercările altora, pentru că azi tu ești liber și ai de toate, mâine te poate prinde pe tine viața în lipsuri și atunci vei tânji după cel mai mic ajutor, dar dacă nu l-ai oferit cine crezi că-ți va sări ție în ajutor. Nu uita că Biblia ne îndeamnă să ne împărțim pâinea în șapte și apoi să aruncăm din ea și pe ape că după o vreme se va întoarce din nou la noi.

Cu prețuire,

Toni Berbece