Skip to main content

De la stârpitură la om plin de Duh Sfânt

Apostolul Pavel ne spune că Hristos, ca unei stârpituri (adică precum unui prunc care iese/e scos înainte de vreme și moare), ca unui copil avortat, i s-a arătat și Lui (1 Corinteni 15:8). De ce a folosit această comparație? Deoarece el provenea din credința în Dumnezeu, dar era doar religios, nu era născut din nou, nu avea o viață nouă, a iubirii lui Hristos, ci se credea cu Dumnezeu, însă era plin de ura Diavolului împotriva voii Tatălui Ceresc. Cum sunt mulți azi, se cred creștini, dar Diavolul i-a smuls de mult din pântecul Bisericii, sunt doar prunci morți înainte de naștere. Cunosc un caz care zice că el are credința strămoșească, dar i-a rupt Biblia soției când a prins-o că o citește, iar când a fost întrebat de ce, a zis că nu suportă “cartea aia”, că-i dă fiori. Dar iată ce a făcut Hristos dintr-un asemenea caz:

De la stârpitură la “ba încă am lucrat mai mult decât toți (1 Corinteni 15:10).”

De la stârpitură la “eu vorbesc în limbi mai mult decât voi toți (1 Corinteni 14:18).”

De la stârpitură la “până acolo că peste cei bolnavi se puneau basmale sau șorțuri care fuseseră atinse de trupul lui Pavel și-i lăsau bolile și ieșeau din ei duhurile rele (Fapte 19:12).”

De la stârpitură la “călcați pe urmele mele căci si eu calc pe urmele lui Hristos (1 Corinteni 11:1).”

De la stârpitură la “în trupul meu împlinesc ce lipsește suferințelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica… ca să întregesc Cuvântul lui Dumnezeu (Coloseni 1:24-25).”

De la stârpitură la “m-am luptat lupta cea bună, mi-am sfârşit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa dreptăţii, pe care mi-o va da Domnul, Judecătorul cel Drept, în ziua aceea, şi nu numai mie, ci tuturor celor care vor fi iubit arătarea Lui” (2 Timotei 4:7-8).

Poate că acum ești si tu o stârpitură, un om fără Dumnezeu, dar care se crede creștin, un om din cale afara de distrus de păcat, însă uită-te bine la Pavel și vezi ce poate face Hristos cu o stârpitură. Vrei să-ți modeleze si ție viața? Cere-i lucrul acesta chiar acum până nu te distruge Diavolul de tot!

Cu prețuire,
Toni Berbece