Delia a declarat zilele trecute că “genul” este un construct social, adică o invenție a societății, e ca o piesă de teatru în care fiecare alege ce rol vrea să joace.
Dacă “genul este un construct social”, atunci de ce bărbații si femeile se îmbolnăvesc diferit de cancer, celulele de cancer fiind mult mai agresive la bărbați decât la femei si asta dovedește un studiu publicat în ”Science Advances”, un studiu de la Institutul de Cercetări în Biomedicină (IRB Barcelona) realizat asupra muștei de oțet, Drosophila melanogaster, studiu care a identificat factorii posibili ce determină diferențele dintre sexe în ceea ce privește gravitatea tumorilor. Așadar, dacă genul este o invenție, de ce bărbații si femeile sunt tratați medical diferit si primesc gramaje diferite de medicamente?
Dacă “genul este un construct social”, atunci de ce bărbații si femeile se îmbolnăvesc diferit in ceea ce privește afectivul si psihicul? De ce depresiile, tulburările bipolare si anxietățile sunt diferite si tratate diferit. Iată ce a dovedit studiul a 100 de cercetători, studiu publicat în Biological Psychiatry: “În urma analizării a aproximativ 200.000 de genomuri umane, cercetătorii au raportat diferențe semnificative dependente de sexul pacienților în ceea ce privește modul în care genele implicate în neurodezvoltare, în funcții imune sau vasculare, afectează fenotipul pacienților cu schizofrenie, tulburare bipolară și tulburare depresivă majoră.”
E rușinos ca în 2022 când poți da un search pe google să mai vii cu astfel de idei “medievaliste”, prin care să ignori peste 5000 de gene diferite între bărbat si femeie. Este rușinos ca în secolul științei, în care omul poate “despica” ADN-ul in mii de părți si poate descoperi cu ce se ocupă fiecare genă în parte, voi să mai veniți cu astfel de absurdități. Nu ignorați doar religia, ci ignorați medicina, anatomia si întreaga știință. Vorba unui american, dacă tot credeți că “genul e un construct social”, lăsați-l pe uriașul Shaquille O’Neal să joace baschet în liga doamnelor si veți vedea ce presupune asta. Spor la studiu înainte de a vorbi!
Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece