Skip to main content

Despre eliberare de demonii neputinței – cand ei eșuează noi putem!

Ei au eșuat dar noi putem

Citeam un articol scris de un site laic cică cu “renume”, care căuta să mă contrazică spunând că nu poți scăpa de o anume patimă despre care eu spun răspicat că se poate scăpa. Ei spun că este imposibil, că au încercat și comuniștii să elibereze astfel de oameni prin șocuri electrice și nu au putut (oricum nu putea Satana să scoată afară pe Satana), că nicio metodă medicamentoasa sau de terapie psihologică nu funcționează. Dar tocmai de aceea există un soi anume de creștini, care, când toți dau din umeri, când toți epuizează toate metodele, ei strigă: “Pot totul în Hristos…!”

Ne spun Evangheliile că ucenicii lui Isus au primit puteri depline asupra oricărei neputințe, cel mai des întâlnit în viețile oamenilor era pneuma asteneia (duh de neputință – astenie spirituală au mulți și azi). La fel ca acum 2000 de ani, ucenicii lui Hristos se confruntă fix cu aceeași mentalitate. Dacă zici că poți elibera oameni de orice patimă ești suspectat de excentrico-fanatism (cum era văzut și Hristos de altfel).

Într-o singură împrejurare ucenicii nu au putut să scoată afară un duh rău dintr-un copil când înainte au vorbit cu Cărturarii (oamenii care negau puterile lui Isus asupra demonilor). Aceștia i-au descurajat maxim, iar Hristos le-a atras atenția asupra faptului că nu mai trebuie să discute cu descurajatorii.

Azi depinde spre cine îți pleci urechea, spre duhurile neputinței, care vorbesc chiar și prin oameni religioși de la unele amvoane, și care îți vor spun că sunt patimi și vicii de care nu mai poți scăpa, sau spre Hristos care poate totul.

Eu cred că nu există nicio groapă în care Satana aruncă un om și din care Hristos să nu poată coborî prin tine și prin mine pentru a-l scoate de acolo.

Când Pavel striga acum 2000 de ani: “Pot totul în Hristos!” S-a referit chiar la totul. Când Hristos a zis că ne-a dat putere asupra întregii puteri a Satanei s-a referit la toată puterea lui!

Când Biserica nu mai crede că poate scoate draci, când nu mai crede că are soluții pentru problemele sociețății atunci oamenii își fac propria Biblie din care scot pasajele cu neputințele lor în fața cărora Biserica a zis că nu poate.

Depinde de tine ce steag fluturi, steagul îndoielii sau al încrederii depline.

Doamne ajută si haideti la referendum pe 7 octombrie!