Skip to main content

Despre Yoga, zen și karma

Aud tot mai des folosindu-se trei practici sau acțiuni care nu au absolut deloc de a face cu creștinismul, ba din contră, acestea fiind de sorginte demonică, păgână. Culmea este că sunt folosite și de creștini, au intrat în limbajul curent al unora. Iată care sunt:

Yoga dorește să înlocuiască rugăciunea, starea de vorbă cu Dumnezeu. Yoga promite un mixt de meditație la nimic (Belial – zeul pomenit în Biblie înseamnă de fapt zeul nimicului sau al lipsei de valoare) cu sport și mișcări care relaxează trupul. Așa de tare te relaxează că unii ajung la nebuni. Cunosc o persoană care atât a făcut Yoga încât s-a dus să mediteze alături de vacile sacre din India. Dragilor, oamenii lui Dumnezeu nu au nevoie de Yoga. A sta de vorbă cu Dumnezeu te relaxează cât nu o poate face Yoga în 1000 de ședințe.

Zen este un cuvânt care exprimă o stare de bine venită, tot așa, de nicăieri. Satana vrea să credem că nouă ne vine buna dispoziție și pofta de viață de nicăieri. E ca și cum ți s-ar spune că senviciul pe care mama ți-l face de dimineață ți-a căzut în farfurie de nicăieri. Dragilor, noi ne trezim de dimineață cu poftă de viață pentru că Dumnezeu ne-a oferit acest dar, Biblia ne spune că bunătățile lui Dumnezeu sunt noi în fiecare dimineață.

Karma este un alt cuvânt menit să înlocuiască “dreptatea divină” sau “justiția divină”. Noi știm că Dumnezeu este un Dumnezeu al dreptății. Cine face rău nu e lovit de karma, o forță impersonală care se ocupă cu dreptatea, ci e lovit de Dumnezeu, care vede și judecă totul, mai devreme sau mai târziu. Oamenii trebuie să știe că Dumnezeu este drept, el urăște și luptă cu orice formă de nedreptate, care păgubește aproapele.

Doamne ajută!