Skip to main content

Corabia unui singur tip de relație

Ce este cel mai interesant lucru la pregătirile dinainte de potop este faptul că Dumnezeu insistă tare mult pe următoarea poruncă (parafrazez): “Noe, să intri tu cu nevasta ta, cu fiii tăi, cu nevestele lor și din fiecare specie să intre perechi, parte bărbătească și parte femeiască (Genesa 6-7)”.

De șase ori vorbește despre soț și soție (nevastă) și de șase ori de animale perechi, parte bărbătească și parte femeiască. De doisprezece ori pomenește acest tip de relație atât la oameni cât și la animale. Doar acest tip de relație are loc în corabie. De ce insistă atât de mult Dumnezeu pe acest aspect?

Vedeți voi, principalul motiv pentru care pământul s-a stricat a fost degradarea sexuală. De aici a plecat totul. Pământul, ne spune Biblia, că era plin de “silnicie”, adică de violență, iar termenul acesta cuprinde și abuzul sexual atât la adulți cât și la copii (Genesa 6:13). Iar abuz nu pot face doar alții cu privire la tine, ci chiar tu însuți poți abuza de tine, de sexualitatea ta, de sănătatea ta, de stomacul tău, de orice ai primit de sus.

Vedem cum azi oamenii abuzează tot mai mult de sexualitatea lor, de “libertatea” lor de a alege crezând că asta îi face fericiți. Oamenii cred că pot distruge oricând ordinea lăsată de Dumnezeu fără a suporta consecințe. Însă nu este așa, Dumnezeu va trage curând linie și în dreptul acestei generație și atunci ori va spune: “Sfârșitul oricărei făpturi este hotărât înaintea Mea…!”, ori va spune: “Creșteți, înmulțiți-vă și umpleți pământul…”.

Însă ca să spună cea de a doua propoziție va trebui ca pe pământ să existe mulți de Noe. Dacă Dumnezeu nu-i va găsi, atunci își va pregăti Biserica pentru a o lua acasă și va pune punct omenirii. Vom mai salva ceva din generația aceasta departe de Dumnezeu sau ne pregătim de plecare?

Doamne ajută!