Skip to main content

Doar declarați…

Suntem acea țara declarată 98% creștină, dar care a desființat iadul. La noi, pentru o taxă, ți se spune la înmormântare că și curvarul și bețivul și hoțul ajung în același loc cu sfântul Pavel, care le-a condamnat pe toate acestea. Problema este că pe pământ poți să-ți cumperi liniștea de a trăi fără să ți se spună despre păcate, dar dincolo pe Dumnezeu nu-L mai poți minți. Ce-ți cumpără liniștea dincolo este sângele lui Cristos, care te iartă și te rupe de orice păcat încă de aici.

Suntem țara declarată 98% creștină, dar care a anulat orice graniță dintre neprihănire și păcat, deopotrivă sunt creștini și cei care trăiesc în curăție și cei care avortează, care se prostituează, care prea/curvesc, care schimonosesc relațiile sexuale naturale, care urăsc, care au o sumedenie de vicii și care fac tot felul de spurcăciuni, atât timp cât “nu-și schimbă religia”. De fapt se vrea o rămânere ca membru cu abonament pe viață la niște “servicii bisericești” și nu se vrea a fi un creștin devotat, adevărat ucenic al lui Hristos.

Suntem țara declarată 98% creștină, dar în care Cristos este mai mic decât Arsenie Boca, Parascheva și Dumitru. Cristos nu mai atrage, Bisericile sunt aproape goale în timpul slujbelor “obișnuite”. De marile sărbători creștine se chefuiește, beția e maximă, curvia la ea acasă, tinerii mai vizitează în weekend doar cluburile, dar când se scoate câte o raclă parcă toți devin peste noapte creștini pentru câteva ore, doar pentru a obține vindecare de vreo boală sau de vreo depresie. Cerul nu poate fi mințit, Hristos nu a venit să ofere servicii de reparații temporare pentru ca tu să ai ce să distrugi din nou prin păcat, El a venit să te scape de păcat pentru a nu mai distruge nimic mai apoi.

România va fi creștină când se va predica adevărul după Scripturi în ea și nu povești, când se vor umple Bisericile de predicatori care să spună păcatului pe față și care să predice cu atâta pasiune despre Cer încât să fie molipsiți și alții. Când fețele bisericești vor avea putere de vindecare și eliberare a trupului și a sufletului datorită trăirii în Cristos, atunci oamenii se vor întoarce cu fața din nou spre Casa lui Dumnezeu.

Doamne, trezește România!

Cu prețuire,

Toni Berbece