Skip to main content

Domnule Președinte, spuneți-ne cum a ieșit “virusul” din vacanță…

Eu nu înțeleg și chiar aș vrea să fiu lămurit. Cum se face că toată vara ne-am trăit viața liniștiți pe plaje, pe la concerte, pe la terase și n-am avut niciunul nimic, relaxare totală, dar cum s-au sfârșit concediile, acest “bun virus”, care ne-a lăsat să ne odihnim, a revenit în mare forță?

Domnule Președinte Iohannis, vă rog să ne lămuriți cu același zâmbet cu care ne-ați spus că “acum virusul e în vacanță”, cum l-ați scos din vacanță acum și așa repede de au “bubuit” cazurile? Conform cuvintelor dumneavoastră ne putem imagina că acest “virus” e ca un “câine” scos de lesă si plimbat pe unde se dorește si când se dorește.

Ne-am săturat de acest “joc” prin care în fiecare toamnă suntem rebăgați în spaimă, în “carantine”, în “închisori” făcute din propriile case, mașini sau birouri, “criză” din care nu putem ieși pentru că aveți “propria” abordare la o chestiune pe care o putem depăși fără să ne sugrumăm libertățile ca într-un stat totalitar.

I-ați “vânat” pe bătrâni, izolându-i și băgând spaima în ei, iar acum îi “vânați” pe copiii noștri cerându-le teste “antigen” sau inserare. Ce facem, mutăm școala în privat sau o facem noi cu profesorii cum ne-om “descurca”? Că cei de la privat nu închid nimic. La ce-s buni deștepții într-un stat care te vrea fără judecată proprie? Am auzit sute de părinți care sunt gata să își retragă copiii de la școală dacă vor fi obligați să-i injecteze sau să le facă test. Aseară mi s-a cerut test ca să pot mânca de 50 de lei, pentru ce ni se fură aceste drepturi, pentru cine? S-a falimentat mare parte din Horeca, iar acum începe “partea a doua”? Câți vor mai mânca în oraș dacă nici 30% nu au atins planul vostru?

Domnule președinte, spre ce vreți să ne îndreptăm? Spre un neocomunism? Lăsați golful si coborâți printre oameni, dacă mai aveți în inimă vreun strop de credință și de iubire de semeni… Voi creștinii, haideți pe meterezele rugăciunii pentru că ni se ia libertatea de sub picioare în timp ce noi dormim! Creștinii trebuie sa fie primii într-un stat sau comunitate care să semnaleze nedreptatea pentru că Dumnezeul nostru este Drept. O facem?

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece