Skip to main content

Dumnezeu mi-a cerut să iert

În ultima vreme o persoană anume a reușit să-mi facă foarte mult rău. Ce simțeam, ce gândeam, ce îi doream acestei persoane mă chinuia și mă făcea să port o luptă cu monstrul din mine pe care l-am răstignit în Hristos și care cere zilnic să reînvie.

Dar într-o noapte am visat că cineva dorea să-i facă rău “dușmanului” meu iar eu i-am ținut partea, imobilizându-i inamicul și apoi cerându-i să nu-l mai urmărească pentru a-i face rău. M-am trezit cu alte sentimente față de omul pe care mă chinuiam să-l iert și să-l iubesc. Mi-am dat seama că Dumnezeu îmi cere să-l iert și că prin acel vis m-a ajutat să o fac. Uneori visele ne dau un brânci spre ce ar trebui să facem.

Deseori zicem că vom ierta, dar avem nevoie de o pauză să ni se închidă rănile însă timpul nu vindecă, ci, de cele mai multe ori, sapă gropi și mai adânci între noi. Pe Iov Dumnezeu l-a pus să mijlocească pentru “prietenii” lui, care i-au îngreunat suferința, și nu a cunoscut propășirea până nu a iertat. Imediat i s-a cerut să o facă și nu după câțiva ani.

Moise, deși a fost desconsiderat de propria soră și de propriul frate, a fost discreditat și denigrat în fața întregului popor de cei mai apropiați oameni, totuși a trebuit să-i ceară lui Dumnezeu să o ierte pe Maria și să o scape de lepra care venise peste ea. Imediat a făcut asta și nu peste ani, când Maria nu ar mai fi fost. Uneori ne cerem iertare sau acordăm iertare în fața unui mormânt față de un schelet aflat la doi metri sub pământ când am fi putut să o facem față în față și am fi cunoscut eliberarea.

Iertarea nu trebuie amânată, iar asta știm de la Dumnezeu, iartă acum pentru că altfel inima ta va fi ca un coral scos din apă, va devini piatră.