Skip to main content

“Eu am altă religie…”

Mă pregăteam să cânt și să predic pe o scenă din Lupeni, dar înainte am invitat o tânără, care înjura oribil un tânăr, să vină și ea la program, însă mi-a răspuns rece suflând un fum gros de tutun: “Am altă religie…” Am întrebat-o ce religie are, mi-a zis că e creștină. I-am spus că fix creștin sunt și eu. Apoi am continuat să-i spun că a-ți schimba religia înseamnă a trece de la creștini la musulmani sau budiști, dar când Hristos rămâne Domn nu-ți schimbi religia, ci rămâi sub același Dumnezeu, doar că unele ramuri ale creștinismului de fapt te ajută să-L iei în serios și sa fii un crestin autentic, ci nu doar unul cu numele.

Dar vă mai pun o întrebare: De ce când cineva îți dă de băut, de fumat tutun, marijuana si droguri, când cineva te cheamă la o petrecere spurcată, nu-l întrebi ce religie are? Când cineva îți dă să privești filme stricate de ce nu-l întrebi ce religie are? De ce nu-i spui celui ce te provoacă la păcat ce religie ai tu? De ce sari să te înfrupți din orice păcat, dar când cineva te cheamă să citești din Biblie sau când cineva îți zice să nu mai păcătuiești, tu imediat îl întrebi de religia lui si-l mai si respingi prin cuvintele: “Nu-mi schimb religia….”? De ce nu-i spui celui care te ispitește sexual că tu nu-ti schimbi religia?

Că de fapt religia creștină se schimbă când îți dai virginitatea unui individ care nu-ți va fi bărbat sau i-o dai celui ales înainte de căsătorie. De fapt religia creștină este schimbată cu o altă religie când accepți să fumezi, să bei, să te droghezi, să joci la jocuri de noroc, să faci sau să accesezi videchat si să privești la pornografie. Religia creștină se schimbă când accepți o viață păcătoasă, pentru că Hristos, întemeietorul creștinismului, a spus: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt.” Religia adevărată se schimbă pe o religie a hulei și batjocurii față de Dumnezeu când drăcui, spurci, înjuri și blestemi pe toată lumea. Apropo, tu ce religie ai? Dacă ești creștin înseamnă că trăiești în puritatea lui Hristos, dacă nu, atunci ce religie ai?

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece