Skip to main content

Fă din genunchii tăi săgeți ale izbăvirii…

Proorocul Elisei l-a pus pe Împăratul Ioas să tragă săgeți în pământ ca semn al izbavirii de sirieni. Ioas a tras doar trei săgeți, iar Elisei s-a mâniat si i-a spus: „Trebuia să loveşti de cinci sau şase ori; atunci ai fi bătut pe sirieni până i-ai fi nimicit, acum îi vei bate numai de trei ori” (2 Împărați 13:18-19)! Mă gândeam la noi, că în mod simbolic de fiecare dată când ne plecăm genunchii pe pământ e ca si cum am trage săgeți ale izbavirii direct în dușmanul nostru Diavolul, în păcatele si în firea noastră păcătoasă. Ești atât de biruitor pe cât ai plecat genunchii la rugăciune, pe cât de des ai tras săgeți ale izbăvirii prin rugăciune.

Hristos n-a spus să ne supraveghem non stop copiii si nevasta/soțul pentru a vedea ce fac, ci a zis să veghem asupra lor prin rugăciune, să-i păzim de cel rău prin săgețile arzătoare pe care le avem la îndeamnă si care sunt genunchii noștri plecați pe pieptul vrăjmașului. Genunchii sunt armele cele mai de preț încărcate de puterea lui Hristos. Exista un om al lui Dumnezeu de care orice drac se temea si la care mergeau mii de oameni pentru rugăciunile lui fierbinți de mijlocire, iar când acesta a murit a fost găsit pe genunchi însă când l-au ridicat de acolo podeaua era tocită de genunchii bătătoriți ai acestui sfânt, iar unde punea fruntea si unde suflarea gurii atingea podeaua nu mai era vopsea, lemnul lucea. Oare câte zeci de mii de săgeți a înfipt acel sfânt în inima dușmanului? Poți fi si tu un astfel de sfânt, rugăciunea este la îndeamnă oricui, o armă de preț pe care oricine o poate mânui cu sfințenie si credință!

“Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă” (Matei 26:41).

Cu prețuire,
Toni Berbece