Skip to main content

“Farmacia” Profides…

În Vaslui am întâlnit printre cele mai crunte cazuri medicale și nevoi medicale de când sunt pe pământ. Într-o familie cu mulți copii am văzut un băiețel îmbrăcat în haine de fetiță (așa a primit mama lui de la cineva și așa l-a îmbrăcat), acesta tocmai avusese varicelă. S-a scărpinat peste tot și era plin de bube, de coji și de sânge proaspăt scurs din răni. M-am gândit la băiețelul meu care tocmai a avut și varicelă, însă a fost uns non stop cu cremă mentolată ca să nu-l mănânce și cu multe alte alifii. Dar pe copilul acela cine să-l ungă cu cremă mentolată, de unde să aibă părinții lui așa ceva?

Într-un alt sat am întâlnit un bătrân operat de vreo șase săptămâni de colon, care trebuia să-și scoată firele de vreo patru săptămâni, dar pentru că nu a avut cine să-l ducă la spital operația arăta destul de rău, iar carnea crescuse pe alocuri peste fire. L-am ajutat cum am putut. Ne-am golit toată trusa medicală din mașină, i-am dat tot ce aveam, betadină, apă oxigenată, comprese sterile, iar un cadru medical care a fost cu noi l-a ajutat cu firele. Mai era o problemă pentru că nemaiavând intestine, excrementele le elima într-o pungă lipită de corp, dar nu mai avea pungi să o schimbe pe cea veche, așadar problema era gravă. Am ruga pe cineva să-i aducă urgent câteva și i-am promis că-i aducem pungi să le poată schimba la timp.

Cea mai acută problemă este în ceea ce priveste medicamentele la copii, care răcesc foarte des și au nevoie de nurofen sirop, supozitoare, siropuri de tuse, vitamine și multe altele. Pamperșii sunt de asemenea o problemă mare, iar șervețelele umede ar salva mulți copilași de usturimi și iritări. Femei gravide sunt cu duiumul, iar acestea nu știu ce-i acela acid folic și nu au niciun fel de vitamine pentru graviduțe.

Așadar facem o campanie de strângere de medicamente de tot felul, de pamperși, șervețele umede, betadină, comprese și multe altele. Dacă doriți să ajutați scrieți-mi în privat și veți contribui la dotarea “caravanei” noastre medicale.

Doamne ajută!

Cu prețuire,

Toni Berbece