Skip to main content

“Fii indragostit!” ca porunca

A fi îndrăgosti nu e ca o boală care vine când vrea și pleacă când vrea. E ceva ce putem controla, noi decidem de cine ne îndrăgostim prin privit, acordatul atenției, ascultatul unei persoane, urmăritul în taină și apoi semnalarea acestui fapt prin gesturi, atenții, etc. Unele persoane căsătorite ajung să se îndrăgostească de alte persoane și cred că s-a întâmplat accidental și fără voia lor, dar e greșit, au știut, au vrut și au dat curs sentimentelor. De aceea Biblia ne spune să ne păzim inima mai mult decât orice…

A te reîndrăgosti de drăgălășiile soției/soțului este o poruncă în Biblie (“fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei” – Prov. 5:19), asta înseamnă că e ceva ce trebuie să faci mereu. Ca bărbat să fii constant îndrăgostit de soția ta trebuie să-i acorzi permanent atenție și nu ca revizia tehnică a lifturilor din doi în doi ani, dar și soția să fie drăgălașă, să știe să pună miere pe marginea cupei iubirii și nu venin sau fiere.

De multe ori avem relații de rutină, ca și mecanicul de tren care lovește cu ciocanul roțile trenului să nu care cumva să fie sparte, dar cam atât. Între el și roți nu e nimic mai mult, nimic personal. Asta e datoria lui, să le mai verifice din când în când la capăt de linie. Dragilor, nu astfel de relații ne cere Biblia să avem, ci relații mai tari decât moartea și mai fierbiți decât focul, o relație pe care apele cele mari să nu o poată stinge. Dar pentru asta trebuie foc de sus, iar focul de sus vine în urma rugăciunii. Binecuvintează-ți partenerul și vei culege roadele binecuvântării lui!

Cu prețuire,

Toni si Gabriela Berbece