Skip to main content

Fii în siguranța deplina

Interesant este că societatea aceasta ultra deșteaptă crede că e în siguranță dacă intră cu masca la gură într-un restaurant și apoi o dă jos să mănânce, oare nu se gândește cât de fragedă e protecția noastră? Dacă ne putem proteja cumva deplin ar fi doar să ne sudăm ușile și tot poate strănuta vecinul de deasupra când iese la geam și să ne intre microbul prin aerul condiționat pornit să ne “răcorească”. Așadar, nu-ți mai pune încrederea în tine omule, nici în măștile tale, chiar dacă trebuie să le purtăm. Fă-ți partea, dar nu uita cuvintele lui Dumnezeu: „Fiindcă Mă iubește”, zice Domnul, „de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu. Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi și-l voi proslăvi. Îl voi sătura cu viaţă lungă și-i voi arăta mântuirea Mea (Psalmul 91:14-16).”

În siguranță nu ești dacă îți ferești mâinile să ajute un bătrăn dându-i o plasă cu mâncare, în siguranță nu ești dacă eviți să atingi oamenii doar pentru că “au viruși”, ci în siguranță ești când mâinile ascultă de o inimă altruistă și nu de un creier prea fricos. De fapt ajutând și fiind aproape de oameni rămâi în siguranța de a nu deveni un monstru, care să-și pârască vecinul că tușește suspect în propriul apartament. Eram în avion și nimeni nu voia să ajute o doamnă care se chinuia să-și ia bagajul de deasupra pentru că nu e “safe”. Am pus măna și i l-am dat, apoi m-am simțit privit ca un netrebnic inconștient de gravitatea faptei. Oricum ar fi venit o stewardesa și i l-ar fi dat tot cu mâinile acelea care au atins 1000 de lucruri prin avion. Cel mai mare virus din istorie este indifernța…

În siguranță nu ești dacă te dai cu gel dezinfectant doar pe mâini, ar fi bine să-ți dezinfectezi și mintea, care de multe ori are mai mulți microbi decât mâinile. Isus spunea: “Acum voi sunteţi curaţi din pricina cuvântului pe care vi l-am spus” (Ioan 15:3). Iată cel mai mare dezinfectant din istorie, Scriptura. Cu mintea aceasta de român se ucid zilnic 400 de copii nenăscuți, cu mintea aceasta de român unii violează tinere și chiar copii ziua în amiaza mare prin parcuri, scări de bloc și lifturi, cu mintea aceasta de român unii își dau pâinea copiilor pe țigări, băutură, păcănele și droguri… Așadar, nu mâinile nedezinfectate sunt cel mai mare pericol, ci o minte nedezinfectată de Hristos este cel mai mare pericol.

În siguranță deplină este când respiri iubire chiar dacă ai o mască pe față, când pui mâna să ajuți chiar dacă tocmai te-ai dezinfectat și când trăiești neînfricat când toți tremură de spaimă.

Cu prețuire,

Toni Berbece