Skip to main content

Floriile – Îl aplaudăm pe Hristos, dar îl urmăm prin fapte pe Diavol?

Sărbătorim mâine Floriile și apoi Paștele, iar totul este despre cum oamenii L-au aplaudat pe Hristos, dar L-au ales pe Diavolul, iar la Crucificare au asistat ca la un spectacol. Mulți “creștini” au aceeași atitudine și azi, sunt în post, dar doar de mâncate pentru că tutunul este tot acolo (2 pachete pe zi dacă se poate), alcoolul e la loc de cinste (se fac stocuri de alcool pentru noapte de Înviere), drăcuiala și vorbele vulgare nu vor lipsi nici din curtea Bisericii, de unde se va lua lumină, iar curvia e mod de viață, unii vor merge la slujbe si cu amanta si cu soția (fără să știe una de alta, știind doar că sunt “cele mai bune prietene”).

Sărbătorim curând Paștele, dar românii habar nu au de Hristos, vorbele Lui le sunt străine, iar copiii lor nu știu nici măcar cine a fost, cred că Paștele este despre un Iepure (n-am nicio idee despre cum L-a înlocuit Diavolul pe Hristos cu un iepure banal). N-avem habar de Evanghelii, nu am auzit de Evanghelia după Matei, nici de Marcu, nici de Luca (știm despre Luca că este o covrigărie), iar de Ioan nu mai zic că nici numele nu mai e la modă printre români.

Sărbătorim curând Paștele, dar vom umple spitalele de indigestii si bile solicitate la maxim, iar vom da iama în farmacii după colebil și vom arunca tone de mâncare, în timp ce văduvele și orfanii stau cu mesele goale, ne vom îmbuiba stomacele de mâncare în timp ce inimile vor fi goale de iubire, ne înfometăm de Dumnezeu și de faptele iubirii în timp ce punem pe noi kilograme de pământ, care vor rămâne aici. Vine Paștele și tot plini de păcate rămânem, tot firești, drăcești și ignoranți cu Hristos, care a murit pentru păcatele noastre. Dar cui Îi trebuie Hristos când avem iepurașul, care tace și ne aprobă toate spurcăciunile? De fapt despre asta este vorba, vrem un Dumnezeu mut care să nu ne ceară pocăință. Tu ce legătura ai cu Hristos? Pentru că n-as vrea să îți spună și tie: “Daca ai fi cunoscut si tu, macar in aceasta zi, lucrurile care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tai…”

Cu prețuire,
Toni Berbece