Skip to main content

“Hristos a murit că a fost bolnav.” – Tristul mesaj transmis înainte de Paște de către o profesoară

Soția mea a primit un mesaj foarte trist de la o profesoară de engleză, care predă la clasele V-VIII, aceasta spunea că a predat tema Paștelui și i-a întrebat pe copii despre Hristos. Un copil a zis că Isus a murit pentru că era bolnav, majoritatea habar nu aveau cine este Hristos și de ce a murit. Da, El a murit pentru că era bolnav de iubire după omenire, a murit dându-ne cea mai frumoasă lecție de iertare, începând cu “lipitul” urechii celui care a venit să îl aresteze, pentru că făcea prea mult bine și pentru că preoții erau invidioși pe El, ureche pe care i-o tăiase Petru, până la tăcerea pe când a fost batjocorit, răspunzând blând când a fost pălmuit și strigând de pe Cruce: “Tată, iartă-i căci nu știu ce fac!”

O fetiță a râs puternic când a auzit că Paștele este despre Hristos, a zis că Paștele este despre iepuraș, că ea așa știe de la părinți și așa vede peste tot, sărbătorirea unui iepuraș. Pentru că asta am făcut noi, 98% creștini, care ne batem cu pumnul în piept că avem credința noastră strămoșească, i-am lăsat pe copii să creadă că un iepure banal merită adorat. Majoritatea copiilor celor care se calcă pe picioare și se îngrămădesc cu miile să ia lumină doar o dată pe an, habar nu au despre cine a fost Hristos și ce a făcut pentru ei. Copiii noștri nu știu lecțiile iubirii predate de Cel mai iubitor si blând om care a trăit vreodată, om care a fost în același timp Dumnezeul coborât la noi pentru a ne ierta.

Majoritara copiilor noștri nu știu cuvintele Lui de aur, care dau viață și caracter și astăzi, dar știu branduri de țigări, alcool și de prezervative (pentru că le dăm de pe la 14 ani ca să îi “protejam” de boli, dar nu-i învățăm înfrânarea si răbdarea ca să-i scăpăm si de Iad). Au Tik-tok de pe la 5 ani si urmăresc toate mizeriile si păcatele posibile, dar știu despre Biblie doar că este o carte neagră. Musulmanii au făcut răscoală în Suedia pentru că un politician le-a jignit cartea, iar noi o necinstim singuri pe a noastră. Oare mai este România o țară creștină? Vreți să fiți creștini autentici? Începeți cu Biblia, faceți rost cât se mai poate de Biblii și începeți să strângeți cuvânt în inimi ca să nu mai păcătuiți împotriva voastră și a lui Dumnezeu!

Cu prețuire pentru Hristos,
Toni Berbece