Skip to main content

Hoții de timp…

Timpul tău e cel mai vânat bun pe care-l ai. Toți îl vor, uneori îl dăm așa de ieftin încât se miră și cei care ne voiau timpul nostru doar pentru a-și omorî plictiseala lor. Uneori ne dăm timpul pe nimicuri și îl investim în lucruri lipsite de valoare. Hoți de timp sunt peste tot, de aceea cred că cel mai des anunț pe care ar trebui să-l vedem este: “Atenție, hoți de timp!”

Timpul este așa de prețios încât nimeni nu trebuie să fure momentele pe care tu trebuie să le petreci cu tine însuți. Când ai de citit, când te rogi, când studiezi Scripturile, când te relaxezi, nu-i permite nimănui să-ți fure timpul. E timpul tău, relaxează-te pentru că altfel vei obosi și mai tare și nu vei da randament. Învață să spui “nu” unei conversații inutile, învață să spui “nu” celor care-ți fură odihna. Învață să te prețuiești. Dacă nu te respecți pe tine nu-i vei respecta nici tu pe alții și timpul lor.

Timpul tău cu familia e atât de prețios încât nimeni nu trebui să ți-l fure. Nu-i permite nimănui să o facă. Adeseori ne sună cineva tocmai când suntem la masă cu familia sau când copilul tău dorește să vorbească cu tine sau când soția/soțul îți spune of-ul inimii și are nevoie să o/îl asculți. De ce ne punem familia pe “hold” pentru a asculta alte persoane? De ce oricine e mai important decât ai tăi? De aceea învață să spui “nu” hoților timpului petrecut cu familia ta. Oricine poate aștepta pentru că familia ta e prioritară, nu te simți vinovat pentru asta, pentru că lucrul de care vei da în primul rând socoteală înaintea lui Dumnezeu va fi tocmai familia ta.

Hoții de timp nu vor practic nimic, ei vor doar să-ți mănânce și ție timpul cum îl mănâncă pe al lor, inutil, în bârfe, critici fără rost, povești fără sfârșit, conversații neconstructive, amărăciune, ură, răutate și inutilitate. Hoții de timp sunt peste tot, identifică-i și fugi de ei.

Spune “nu” hoților de timp!

Cu prețuire,

Toni Berbece