Skip to main content

Adevărații eroi…

Adevărații eroi nu sunt neapărat niște fotbaliști care aleargă 90 de minute după o bucată de piele umflată, chiar dacă ei apar pe tricourile purtate de copiii noștri și în multe reclame, chiar dacă sunt răsplătiți cu zeci de milioane de euro, ci un model de eroi sunt medicii care stau pe o operație pentru a salva un necunoscut și 30 de ore și nu-mi spuneți că o fac pentru bani, faimă sau aplauze, pentru că unii dintre noi ne-am da demisiile și dacă am fi plătiți cu milioane de euro. Purtăm tricouri cu fotbaliști și îi numim eroi în timp ce la medici nu le spunem uneori nici bună ziua pentru că i-am catalogat pe toți ca fiind “jăpcari”.

Adevăratele eroine nu sunt vedetele care până la 40 de ani au schimbat cel puțin 5 bărbați, iar singurele lor investiții sunt botoxul și silicoanele, ci sunt soțiile acelea credincioase, care știu să dea cu flit oricărui bărbat care le curtează, sunt mamele acelea care timp de doi ani nu știu ce e aceea o noapte liniștită, iar după ce pruncul le-a crescut se încumetă să facă altul. Mulți bărbați admiră femei ușoare timp în care disprețuiesc femeile de casă, iar acest lucru se vede la televizor cu ce “vedete” suntem bombardați. De ce? Pentru că este și cerere.

Adevărații eroi nu sunt bărbații aceia din filme, care la 40 de ani tot burlaci îi găsești și gata de o aventură la orice oră. Adevărații eroi sunt tații aceia care nu au banii separați de nevestele lor, care se străduiesc să-și crească copiii, tații aceia care deși ar putea ca alții să aibă mereu bani de bere și de pariuri sportive, totuși știu că cea mai mare investiție sunt pruncii lor.

Adevărații eroi sunt cei care deși își putea plânge de milă, puteau trăi pe banii părinților sau din ajutor social totuși aleg să învingă boala, handicapul și condiția socială. Care din nimic fac totul, care pleacă de jos, care înving condiția familiei, prejudecățile, culorile și orice alt aparent impediment.

Eroii sunt printre noi, sunt oameni simpli care aleg zilnic să fie niște învingători pentru ei și pentru alții, adesea necunoscuți. Fii un erou chiar dacă nu vei apărea niciodată pe nicio copertă, la nicio emisiune și nici nu vei fi purtat pe tricouri. Eroii adevărați sunt aplaudați adesea doar de Cer!

Cu prețuire,

Toni Berbece.