Skip to main content

“I-am găsit la un Mc, având un bilet cu un nume pe el…”

M-a contactat un tânăr din Oradea în legătură cu o familie de refugiați din Ucraina, familie cu patru copii, iar mama este însărcinată cu al cincilea si destul de aproape de termenul nașterii. Au fost opriți să treacă granița din cauza sarcinii, recomandându-li-se să rezolve sarcina în România la un spital deoarece e riscant să călătorească fiind aproape de termen. Cineva le-a spus că-i putem ajuta si le-a dat numele meu. Se aflau la Mc si nu știau încotro să o ia când Dumnezeu a trimis acolo un tânăr, luat mai “mult cu forța” de niște prieteni ca să servească ceva, efectiv nu își dorea să meargă acolo, însă Dumnezeu avea alte planuri pentru el.

Acest tânăr a simțit îndemnul să se ducă la această familie și să-i întrebe de sănătate, realizând că sunt refugiați. Iar ei i-au spus că nu știu încotro să o apuce, dar cineva le-a zis că înapoi la București ar putea fi ajutați. Tânărul mă știa, a făcut rost de numărul meu de telefon de la pastorul lui după care m-a contactat. O doamnă din comunitatea noastră tocmai a aranjat un apartament pentru refugiați și aștepta ocazia, așadar era deja pregătit pentru ei. Mai mult de atât, cu o săptămână în urmă în comunitatea noastră a venit o alta doamna al cărei soț este ginecolog. Am făcut rost de numărul dumnealui și s-a oferit să o asiste la naștere gratis într-un spital privat unde știm bine ce prețuri sunt.

În urma tuturor acestor lucruri am realizat cât de mult luptă Dumnezeu pentru fiecare refugiat care își părăsește casa pentru a fugi de război, că Dumnezeu le aranjează toate lucrurile. Acest ucrainean ne-a spus că e șocat cum de în România toată lumea se poartă frumos cu ei și e gata să-i ajute. Au crezut că drumul le va fi un calvar, dar au întâlnit o dragoste care i-a copleșit. Nu știa cum să ne mai binecuvânteze si cum să ne mai mulțumească. I-am spus că nu nouă trebuie să ne mulțumească, ci lui Hristos care a aranjat toate lucrurile pentru ei și care-i iubește cu o iubire veșnică.

Rămân cu aceasta concluzie: Hristos îngrijește de fiecare refugiat care își părăsește țara, iar în orice refugiat este Hristos îngrijit de tine și în tine este Hristos care îngrijește de ei. Așadar, în toată această situație Hristos se arată în oameni și dragostea Lui strălucește minunat.

“Domnul este scăparea celui asuprit,
scăpare la vreme de necaz. Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine,
căci Tu nu părăsești pe cei ce Te caută, Doamne!” – Psalmul 9:9-10

Cu prețuire,
Toni Berbece