Skip to main content

Ce zice Biblia despre criza de ulei…

Am văzut că noul tip de reclamă la tv nu mai este: “Ia uleiul acesta că este cel mai bun!”, ci ți se spune direct: “Ia ulei cât mai prinzi, că nu prea mai este!” Zilele acestea am văzut graba oamenilor de a cumpăra ulei cu baxurile ca să aibă în caz de nu se va mai găsi, deși nimeni nu a spus că nu va mai fi. A venit un domn curier la Misiunea Profides să ne aducă o comandă de bunuri pentru refugiați, iar când a văzut alimentele din depozit a zis că și el e amărât și că are copii în grijă. A fost rugat să se servească cu ce are nevoie, dar dumnealui a luat toate sticlele pe care le mai aveam în depozit, vreo 9. Nu s-a mai gândit să lase și altora. Atunci am realizat că omul fără Dumnezeu e tare panicat, pică în nesăbuința de a avea el tot și de a nu mai lăsa și altora.

Când am auzit de “criza de ulei” m-am uitat la ce am acasă și am descoperit că mai am jumătate de litru de ulei, însă nu m-am dus să-mi iau nimic în plus. Știu că slujesc un Dumnezeu la al cărui slujitor, Elisei, a venit o văduvă plină de datorii, acesta a întrebat-o ce mai are acasă, ea i-a spus că puțin ulei, atunci Omul lui Dumnezeu i-a spus să ia cât de multe vase poate împrumuta de la vecini și să închidă ușa după ea, apoi să toarne din vasul de ulei în toate vasele pe care le va avea, le-a umplut pe toate așa că a avut să vândă pentru a trăi și pentru a putea plăti datoriile apăsătoare. La fel a făcut și predecesorul său, Ilie, cu o văduvă săracă. Mai avea si ea tot niște ulei si niște făină, a fost rugată sa-i facă profetului ceva de mâncare și după dărnicia ei nu i s-a mai împuținat făină si uleiul pe toată perioada foametei.

Crezi tu că avem același Dumnezeu? Crezi tu că slujești și i te închini aceluiași Dumnezeu, care poate să facă să nu ți se împuțineze cele necesare? Dumnezeul nostru a hrănit 40 de ani în pustie un popor de vreo 2 milioane de oameni, fără ca acesta să semene vreun bob de grâu, până când i-a dus într-o țară unde curge lapte si miere. Tu crezi că Dumnezeu are pentru tine foamete și distrugere, necaz si datorii? El vrea să își glorifice Numele izbăvindu-te din orice situație de criză, trebuie doar să apelezi la El. Copiii lui Dumnezeu nu se calcă în picioare pe la cozi, nici nu disperă când aud vești despre foamete și războaie. Cei ce sunt ai lui Hristos au pace. Pentru că El ne-a spus: “Vă las pace, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau aşa cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte” (Ioan 14:27)!

Cu prețuire,
Toni Berbece