Skip to main content

În Numele Domnului nu înseamnă nici ieftin, nici de proastă calitate și nici gratis

”Și orice faceți cu cuvântul sau cu fapta să faceți în Numele Domnului Isus, și mulțumiți prin El lui Dumnezeu Tatăl (Coloseni 3:17)!”

Ceea ce trebuia să fie o expresie a dăruirii totale, a lucrului bine făcut, a calității maxime și a generozității a devenit o expresie abuzivă pe buzele multor oameni. Astăzi dacă vrei să obții ceva ieftin sau pe gratis când ar trebui să plătești cu maximă generozitate spui cu o voce mieroasă: ”Fă-o în Numele Domnului!”

Când Biserica în care am copilărit era renovată, renovarea se făcea ”în Numele Domnului” și se făcea de cele mai multe ori foarte prost. Adică veneau niște frați care se credeau meseriași, munceau pe gratis cu cele mai ieftine materiale puse la dispoziție de Biserică și ieșea ceva groaznic. Totul făcut în ”Numele Domnului”. Ceea ce este după părerea mea o jignire la adresa Numelui Său. Casa Domnului trebuie să plătească cei mai buni meseriași, să le de cele mai bune materiale iar totul să fie perfect la final, asta înseamnă ca pentru Domnul și în Numele Lui. Cum și pentru Templu s-au plătit meseriași și s-au cumpărat cele mai scumpe obiecte.

Nu am auzit pe nimeni să spună când plătește o treabă și o face peste suma cerută să spună: ”Ce este în plus este în Numele Domnului!” Da, așa ar trebui să stea lucrurile. Numele Domnului să merite tot ce-i mai bun. Când se face ceva în Numele Lui la sfârșit atitudinea trebuie să fie una de exaltare atunci când se vede rezultatul. Când rezultatul este dezastruos și mai arunci și urămtoarea remarcă: ”S-a făcut în Numele Domnului!”, atunci chiar este o blasfemie.

Îmi aduc aminte că cineva mi-a cumpărat odată o carte și mi-a dat o bancnotă mototolită, mi-a luat-o înapoi și mi-a dat una nouă, spunând că Domnul merită tot ce-i mai nou și bun. M-a uimit atitudinea acestei femei care știa că dă ceva pentru lucrarea lui Dumnezeu. La început mi s-a părut absurd, dar apoi m-am gândit că dacă această femeie aplică această atitutdine în tot ce face atunci rezultatul este fantastic. Numele Domnului merită tot ce-i mai bun.

Un patron care L-a cunoscut pe Cristos plătește în Numele Domnului, adică mai mult și la timp. Un meseriaș care L-a cunoscut pe Domnul face treaba peste calitatea pentru care a fost plătit. Un doctor operează orice pacient ca și cum ar opera trupul Domnului Isus. Un politician care L-a cunoscut pe Cristos face legi care să-l onoreze pe El și nu ia mită pentru a favoriza contracte proaste și păguboase pentru societate. Numele Domnului trebuie să fie garanția pentru un lucru bine făcut, bine plătit și care să aducă mulțumire pe buzele beneficiarului, iar mulțumirile să fie îndreptate spre Dumnezeu.

Cu drag și prețuire,
Toni Berbece