Skip to main content

În spatele unui bărbat care are încredere în sine…

Bărbații au fost și vor fi mereu dependenți de atenția femeii, de sfaturile ei, de privirea ei aprobatoare și de alintul pe care doar ea știe să i-l ofere. Cei mai puternici și musculoși oameni de pe pământ ca Samson, cei mai înțelepți și bogați ca Solomon, cei mai influenți, Împărați de Imperii, ca Ahașveroș, mulți dintre ei au sfârșit tragic din cauza femeii sau au reușit datorită ei.

Un bărbat care e cicălit zilnic de nevastă ajunge să-și piardă stima de sine și să nu mai aibă încredere nici să facă piața, darămite să ia o decizie pentru familie. De aceea Biblia o compară cu o streașină stricată care picură mereu creând disconfort. Un bărbat de genul e ca un om cu creierul prăjit care e ținut în viață de “aparate” (telefon, televizor, radio, etc), astfel de bărbați doar consumă și nu produc nimic. Sunt “specia” aprobatoare care tot ce știu să mai zică e: “Da, draga mea!”

Le-am spus mereu domnișoarelor și doamnelor pe la conferințele pe unde am vorbit despre viața de cuplu, că vor avea lângă ele un rege sau un sclav, în funcție de ce construiesc. Un rege se hrănește zilnic cu încrederea și încurajările soției, iar când acestea nu i le mai oferă, devine ușor un bun executant de treburi mărunte, însă nimic mai mult. Am văzut bărbați distruși de femei posesive, răutăcioase, suspicioase cu toată lumea, cicălitoare, rele de gură și veninoase ca o viperă.

Așadar, în spatele unui domn va sta întotdeauna o doamnă, iar în spatele unui bărbat de nimic, va sta o femeie care a reușit “performanța” de a nu-i insufla niciun strop de încredere. Oricât de tari ar fi bărbații, nu uitați că o dată cu creșterea se mută din brațele mamei, în brațele soției. O soție nu e doar persoana cu care bărbatul face copii, ci este sfetnic, sursă de iubire, de energie și de curaj în lupta cu viața. Având în spate liniștea și încurajarea femeii lui, un bărbat poate muta orice munte din loc.

În cele din urmă nu uitați că Samson a fost doborât de o femeie ușoară, iar Avraam a adunat bogății și a fost mai mare decât orice rege din vremea lui datorită Sarei, care-l numea “domnul meu”, iar acest lucru nu l-a făcut pe Avraam un tiran, ci el o respecta și o iubea mai mult decât orice. Contează enorm ce femeie ai lângă tine, dacă nu ai găsit-o deja, cere o nevastă bună de la Dumnezeu, pentru că Satana crește destule în pepiniera lui.

Cu prețuire,

Toni Berbece