Skip to main content

Există Dumnezeu și mântuire doar într-o anume Biserică?

Ideea aceasta că dor într-o Biserică anume găsești mântuirea am găsit-o doar la oameni care nu au citit Biblia. Nu e bine să ne alipim cu totul de o mișcare religioasă și să le excludem pe toate celelalte. Din fiecare putem lua ce e bun și nu e greșit în a atrage atenția spre ereziile care se strecoară în fiecare. Cu siguranță unele sunt mult prea departe de adevăr, dar la concluzia asta putem ajunge doar după ce am citit Scripturile și deținem noi înșine Adevărul. Corupția și minciuna oricum miros de departe…

Mântuirea e în Cristos, iar Cristos nu a făcut contract cu nicio organizație religioasă pentru a-i da exclusivitate. Mântuirea nu se monopolizează cum nu poți să pui monopol pe aer sau pe apă. Oamenii care au monopolizat credința au fost mereu niște escroci. Cine a zis: “Doar la noi găsiți mântuirea!” e un hoț care folosește credința pentru a manipula oamenii și pentru a se îmbogăți de pe urma ignoraței lor. Eu nu voi spune niciodată că nimeni din Biserica X nu va fi mântuit sau nimeni din Biserica Y nu va fi mântuit, mântuirea și credința se pot obține oriunde omul Îl caută pe Cristos, dar să fie sincer și să trăiască după Scripturi, nu după tradiții, păgânism și alte adăugiri.

A întreba dacă e mântuire în afara Bisericii cutare e ca și cum ai întreba dacă e aer și apă în afara României. Mântuirea se găsește în Cristos, iar El poate fi peste tot unde doi sau trei îl cheamă (e promisiunea Lui). Oamenii din România devin suspicioși dacă le spui că ești doar creștin, ucenic al lui Cristos, cum și mie îmi place să mă identific. Am renunțat de mult la etichete.

Cristos nu a înființat nici Cultul Ortodox, nici pe cel Catolic, Penticostal sau Baptist, Cristos le-a zis Apostolilor să meargă și să facă ucenici botezându-i și învățându-i tot ce scrie în Scriptură. Toate aceste culte sunt mișcări ale credinței cu bune și rele, mai mult sau mai puțin afectate de influența oamenilor. Pe viitor vor apărea altele sub alte nume. Unele se nasc chiar acum. Adesea etichetele au dezbinat, cum fac și azi. Tot ce trebuie să știm este că în Cer nu vom fi separați pe culte și pe etichete pe care le-am avut sau nu pe pământ. În Cer vom fi doar mântuiți prin Cristos.

Dragilor, dacă v-a dezamăgit o Biserică, nu e nevoie să deveniți atei, să renunțați la Cristos și la credință, cum nu renunțați la a mânca la restaurant pentru că ați făcut toxinfecție odată, ci schimbați doar restaurantul. Așa e și cu credința, te-a dezamăgit o anume congregație, o anumită Biserică? Nu-i problemă caută alt grup de credincioși. Vei găsi cu sigurață oameni sinceri și curați. Cristos e în orice casă unde e primit și unde e cinstit prin sfințenie. Dar trebuie să mai știi un lucru, perfecțiunea e doar în Cristos, peste tot vei putea fi dezamăgit. Așadar, încearcă să fii tu omul acela care nu dezamăgește și vei aprecia pe cel care se străduiește să fie chiar dacă mai eșuează.

Cu prețuire,

Toni Berbece