Skip to main content

Încă o pisică milionară

Marele creator de modă de la Chanel, pe nume Karl Lagerfeld, a murit, iar pisica sa a devenit moștenitoarea averii sale de peste 5 milioane de dolari. Karl, un iubitor de bărbați, evident că nu are copii, iar pasiunea pentru pisica lui a mers așa de departe încât spunea chiar că ar dori să se căsătorească cu ea.

Pisica are trei menajere, care notau într-un jurnal absolut tot ce făcea Choupette (numele animalului). Când Karl venea acasă citea tot ce se notase despre ea. Jurnalul acesta a ajuns la 600 de pagini (când nu ne place Biblia ne dă cineva de citit toate prostiile posibile).

Asta este nebunia lumii fără Dumnezeu, cam asta poate lăsa după el un om care nu a vrut să respecte normele bune, plăcute și înțelepte lăsate de Dumnezeu. Cu adevărat “înțelepciunea lumii” e nebunie, cu adevărat nebun este cel care zice că nu există Dumnezeu, așa cum ne avertizează psalmistul.

Ce ar fi fost ca acest designer să aibă la bătrânețe vreo 10-20 de nepoți cărora să le împartă milioanele sau un orfelinat pe care să-l fi avut la suflet mai mult decât pe pisica sa. Când ne îndepărtăm de Dumnezeu și pasiunile noastre o iau razna la propriu, nu mai știm ce și cum să iubim. Ne aruncăm cu patos asupra lucrurile care nu merită atât de multă atenție și in fond le dăruim tot ce avem și suntem.

Rămâneți lângă Dumnezeu, restul e nebunie!