Skip to main content

Învingător

Dacă tu crezi că singurătatea nu poate fi învinsă, gândește-te la văduva Ana din Templu, care de peste 60 de ani era singură; soțul ei murise la șapte ani de la nuntă, pe când ea avea puțin peste 20 de ani. Cu toate acestea era plină de Duh Sfânt, Duhul bucuriei, și a adus multă încurajare Mariei și lui Iosif.

Dacă tu crezi că anturajul prost nu poate fi învins, gândește-te la copilul Samuel, care trăia în aceeași casă cu fiii lui Eli, cei care trăiau în curvie cu femeile care slujeau la Cort și care furau din carnea adusă ca jertfă. Cu toate acestea Samuel era așa de curat încât Duhul l-a căutat să-i vorbească, făcând-l profetul lui Israel.

Dacă tu crezi că lăcomia nu poate fi învinsă, gândește-te că Hristos a avut un ucenic dintre cămătarii (vameșii) lui Israel, cei care făceau o avere și care aveau o poziție privilegiată de Roma, poziție de pe care puteau stoarce de bani, evreii, fără a fi trași la răspundere. Totuși Matei a lăsat toate acestea și L-a urmat pe Hristos.

Dacă tu crezi că nu poți învinge pofta sexuală și nu-ți poți reabilita viața distrusă de aceasta (România are peste 100 de mii de femei implicate în prostituție și videochat și milioane de persoane dependente de pronografie și practici desfrânate), gândește-te că în ziua Cincizecimii, una dintre persoanele care a primit Duh Sfânt era o fostă prostituată. Ea a fost reabilitată deplin de Hristos, tot ea a fost primul om care L-a văzut pe Hristos înviat.

Dacă tu crezi că nu poți fi eliberat de demonul de religiozitate, care te face să te închini unui Dumnezeu imaginar, unul despre care știi, dar pe care nu-L cunoști cu adevărat, gândește-te că Pavel a fost prins în aceste mreje ale religiozității (religiozitate care face prăpăd și in România). El chiar omora pentru un Dumnezeu, care de fapt era un sistem corupt plin de preoți care L-au răstignit pe Hristos și care își apărau tronurile și veniturile, un sistem care tolera păcatul, dar a fost eliberat și a fost făcut Apostolul Neamurilor.

Și azi Hristos este “răstignit” de unii, scos în afara credinței și înlocuit cu sfinți și tot felul de oameni. Religia adevărată înseamnă să ai o relație personală cu Hristos, conform Scripturii și a Duhului Sfânt, care te va învăța toate lucrurile!

Învinge totul prin Hristos, caută încurajări în Scriptură pentru toți monștrii cu care te lupți. Vei găsi cu siguranță!