Skip to main content

Mult cu “puțin”…

Avraam a ajuns un neam mare de la doar un fiu, ca stelele cerului de numeros, așa cum i-a promis Dumnezeu. Azi, evreii, sunt peste tot, nu-i poți număra. Aproape în orice țară din lume este o comunitate evreiescă.

Moise a pornit, la porunca lui Dumnezeu, împotriva celei mai puternice armate de pe pământ cu doar un toiag. A fost suficient să lupte și cu oamenii și cu orice obstacol.

Ghedeon a învins o armată greu de numărat cu doar 300 de oameni fiind “dotați” cu niște ulcioare și făclii.

David a fost convins că-l va doborî pe Goliat cu o praștie, a pornit împotriva unui uriaș, care avea o armură de 50 de kg, o sabie de vreo 20 de kg și o suliță care avea doar vârful de 7 kg, iar el având doar niște pietricele de 20, 30 de grame fiecare. Forța impregnată de Duhul și acuratețea oferită de Acesta, l-a ajutat pe David să doboare un colos.

Hristos a cucerit lumea fără a avea bugete de milioane de euro, punga lui era mai mereu goală, nu avea o Biserică de mii de locuri, nu avea super “team” de leadership, nici echipă de worship, dar cu el era puterea Duhului Sfânt, puterea lui Dumnezeu de a vindeca și de a elibera, cu El erau resursele nelimitate ale Cerului, astfel a cucerit lumea. Toate sunt în zadar fără Duhul Sfânt.

A fi bine organizat și dotat omenește este bine, dar neavând puterea Duhului Sfânt se ajunge la cea mai mare frustrare. Pentru că nu crești, nu biruiești, deși ai fost convins că așa va fi. Bazează-te pe Duhul lui Dumnezeu mai mult ca orice în acest nou an, iar puținul tău va deveni mult!

Text: Zaharia 4:6