Skip to main content

La Nașterea lui Hristos despre revenirea Lui…

La revenirea lui Hristos mulți vor fi preoți și cărturari și nu magi. Magii au venit de departe, au cheltuit o avere și cel puțin 6 luni dedicate pentru a-L vedea pe Hristos, iar cei dintâi, deși știau că Isus se va naște în Betleem, nu s-au ridicat din paturile lor ca să meargă vreo 30 de km pentru a-L căuta. La revenirea lui Hristos mulți vor ști pe de rost totul despre El, dar nu-L vor avea în inimă cum L-au avut magii. Mai bine să am mintea goală de “teologie” și picioarele obosite în urma alergării după și pentru El, decât plin de “teologie”, dar obez în urma leneviei și dezinteresului după a fi ca Hristos…

La revenirea lui Hristos mulți vor fi ca Irod și tot Ierusalimul, aceștia s-au tulburat când au auzit că s-a născut Mesia. Nu au cântat colinde, ci au scăpat printre dinți: “Acum te-ai trezit să vii?” Și și-au continuat treburile. Din păcate când va reveni Hristos nu vei mai avea timp să continui, vei fi oprit brusc din toate și dacă ai fost un Irod interesat doar de tronul tău vei pierde tot. Pentru mulți, azi, Nașterea Domnului e tulburare, când Îl “sărbătorești” cu tăierea porcului, cozonaci, cârnați, bani cheltuiți pe cadouri și nu ai timp pentru închinare la Hristos atunci chiar e totul doar o tulburare.

La revenirea lui Hristos unii vor fi ca Iosif și Maria, doi tinerei care doar cu câteva haine și un măgar au fost gata să se ducă în Egipt pentru a-L proteja pe Hristos. Da, au fugit departe de comfortul lor fără a mai privi înapoi. Astăzi, câți mai fug de păcat de dragul lui Hristos, pentru a-L “proteja” pe acesta în viețile lor, pentru a nu-L pierde? Când va reveni Hristos îi va găsi pe mulți de prin Biserici trăind în curvii, concubinaje, furturi, minciuni, înșelătorii, țepe, ipocrizie și fugă după lume și comorile ei.

Tu cum îl aștepți pe Hristos?