Skip to main content

Lamuriri cu privire la întrebarea de pe buletinul de vot de la Referendum

S-a aruncat o “bomba” de neîncredere în rândul celor care vor vota pentru a clarifica articolul din Constituție în a evita “surprizele” pe viitor. Se va vota strict pentru ca acel cuvânt “soți” să fie sub forma “soț și soție”. Nimic altceva nu se va modifica.

Am vorbit personal cu senatorul Gabriel Les despre acest aspect și mi-a spus clar că este unul dintre multele atacuri care vor fi îndreptate spre această mișcare extraordinar de benefică României.

Parlamentul a votat deja, a fost trecut în Monitorul Oficial ce anume se va modifica prin acest Referndum, nu se mai poate interveni pentru a se adauga altceva după vot. Curtea Constituțională s-a asigurat și se va asigura până la capăt ca acest Referendum să fie așa cum l-a dorit poporul. Nu suntem nici sat fără câini și nici naivii lumii sau “prostuții planetei” să votăm ceva și după să se schimbe altceva. Avem niște organe juridice care se ocupă și un sistem birocratic destul de complex ca să nu se întâmple astfel de nedorite.

Așadar, nu mai plecați urechea la cei ce aruncă cu zvonuri neadevărate. Nu vă mai speriați din orice, întrebați pe cei pe care-i vedeți mereu în temă și cu informațiile la zi.

Întrebarea de pe buletin are o formă birocratică, folosită de obicei la astfel de referendumuri, s-ar fi putut modifica și întrebarea însă e prea târziu, dar întrebarea este despre ceva deja votat spre a se schimba și nu despre ce va alege parlamentul să schimbe, plus că nu parlamentul a decis ce să schimbe, ci vocea poporului prin cele 3 milioane de semnături.

Și încă ceva, să nu vă speriați nici de faptul că acest Referendum va fi un precendent ca să se schimbe și să se ia drepturile altora, în România dreptul la libertatea religioasă și de exprimare e garantat. Odată ce există acest drept, orice Referendum de moficare și scoatere a credinței cuiva în afara legii va fi neconstituțional.

Fiți pe pace și mergeți la vot!