Skip to main content

Liber…

Liber ești când iei salariul și poți să-l duci pe tot acasă la soție și copii și nu când păcănelele te atrag și consumi într-un ceas munca de două sau patru săptămâni. Liber ești când poți să-i dai copilului tău cei 20 de lei de care are nevoie pentru o carte sau un caiet și nu-i spui că nu mai ai doar pentru a avea tu de țigări sau șpriț.

Liber ești când poți să-i spui femeii sau bărbatului care-ți face avansuri că îți iubești soția/soțul și că nu ai înșela-o/l-ai înșela pentru nimic în lume, liber ești când poți spune un nu răspicat poftelor sexuale și nu pici în capcană ca pasărea în laț, pentru câteva boabe care-ți rămân în gât când vine prăpădenia.

Liber ești când poți să-ți ți gura când ești jignit in trafic, liber ești când poți să taci atunci când ești provocat, liber ești când poți să-ți înfrânezi limba, nu ca mirele care și-a făcut nevasta să divorțeze după 3 minute de la semnarea actelor, pentru că a făcut-o proastă pentru că s-a împiedicat la ieșirea de la starea civilă.

Liber ești când poți dormi fără să te chinuie grijile, certurile și alte cele, liber ești când trăiești versetul care spune: “Eu mă culc și adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai liniște deplină în locuinţa mea” (Ps. 4:8).

Liber ești când te poți ruga și nu te chinuie nimeni când vrei să te apropii de Biserică, liber ești când nu se răscolesc demonii în tine doar la gândul că te poți pune în genunchi înaintea lui Hristos sau că urmează să-ți mărturisești păcatele. Liber ești când poți merge la slujbă fără a te năpădi somnul, foamea și alte preocupări. Liber ești când poți citi Biblia fără să-ți zboare gândul în șapte direcții și când poți medita în voie la Cuvântul Vieții.

Liber ești cu adevărat când l-ai descoperit pe Hristos, iar de aici rezultă toată fericirea.

Cu prețuire,
Toni Berbece