Skip to main content

De 13 ani

De 13 ani nu ne începem ziua fără îmbrățișare, e micul dejun al sufletului nostru, nu-i mai importantă cafeaua sau omleta decât hrana pentru sufletele noastre. Uneori rămânem îmbrățișați câteva secunde bune pentru că simțim că atunci ni se încarcă bateriile sufletului nostru și e gratis.

De 13 ani nu ne culcăm niciodată supărați unul pe celălalt, niciodată neîmbrățișați sau fără să ne rezolvăm problemele, preferăm să purtăm discuții lungi decât să păstrăm tăcerea aceea tristă care stinge flacăra iubirii. Întotdeauna știm că orice ciondăneală se termină cu aceste cuvinte din partea amândurora: “Iartă-mă!”

De 13 ani nu ne culcăm niciodată fără rugăciune, acolo ne descărcăm sufletele de poverile adunate în cursul zilei, acolo în rugăciune primim înțelepciune și energie pentru planurile noastre, acolo simțim fiorul cald al Cerului peste trupurile noastre muritoare, acolo sufletele își simt veșnicia, iar mințile capătă pricepere duhovnicească de a înțelege dincolo de materie.

De 13 ani nu trece o zi fără a nu citi sau analiza pasaje din Scriptură. Cum spune Psalmul 119, doar strângând principiile Scripturii vom sta departe de deciziile greșite și vom ține curată cărarea căsniciei noastre. Biblia este cea mai des întâlnită carte din casa noastră, avem Biblii în fiecare cameră, sunt uzate, subliniate, cu coperțile roase, pentru că o Biblie necitită vorbește despre un suflet flămând și dezorientat.

De 13 ani nu dormim niciodată duminică dimineața, duminică este ziua sfântă în care cu toții mergem la Casa Domnului pentru a ne hrăni sufletele, dându-I mulțumire lui Dumnezeu pentru încă o săptămână de viață. De 13 ani trăim minunea acestui miracol numit familie, este invenția minunată a lui Dumnezeu pe care dacă o trăiești după principiile sfinte este o adevărată binecuvântare.

Cu prețuire,
Toni Berbece