Skip to main content

“M-am îndrăgostit” pe întelesul tuturor

“M-am îndrăgostit” înseamnă că inima ta de acum încolo va bate doar pentru acea persoană care a răspuns cu un mare “Da” îndrăgostirii tale, gata cu flirtul, gata cu joaca de-a îndrăgostitul de zeci de alte persoane. Înseamnă că inima ta a ales si că o altă inimă se încrede în statornicia ta până la moarte. Noi nu ne tragem din maimuțe, cum zic unii, ca să trăim în grupuri si să ne facem de cap cu trupurile unii altora, iar dovada stă în gelozia despre care Biblia spune: “Căci gelozia înfurie pe un bărbat, şi el nu va avea milă în ziua răzbunării; nu va accepta nici o despăgubire şi va refuza darul, oricât de mare ar fi el (Proverbe 6:34-35). La știri apar cazuri de gelozie, iar pușcăriile sunt pline de oameni care si-au răzbunat trădările în dragoste. De ce? Pentru că oamenii nu pot trăi ca si câinii în grup, ci au fost programați să trăiască fiecare cu o singură persoană ca partener de viață.

“M-am îndrăgostit” înseamnă că trupul tău de acum va fi dăruit unei alte persoane, că vei sluji toată viata cu toată dăruirea o persoană pentru care va trebui să fii gata să mori, cum Apostolul Pavel spunea: “Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi… ca să nu vă ispitească Satana din pricina nestăpânirii voastre” (1 Corinteni 7:3-6). Iată deci ce faci prin îndrăgostire, îți dedici trupul si avuțiile si visele si planurile si tot ce ai unei persoane pentru care trebuie sa fii gata sa mori oricând cum a zis tot Ap. Pavel.

“M-am îndrăgostit” nu înseamnă mi-am luat roabă sau rob care mă va sluji toată viata, “m-am îndrăgostit” nu înseamnă nici că mi-au căzut ochii pe trupul uneia/unuia si am nevoie să-mi satisfac nevoile fizice, nu confundați îndrăgostirea cu pofta sălbatică, îndrăgostirea este sfântă, căci e forța lui Dumnezeu de a împreuna doi oameni în trup, în suflet si în duh pentru totdeauna, după cum zice Scriptură: “Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă” (Matei 19:6). Dacă te-ai îndrăgostit fii responsabil, nu-ti bate joc de cea/cel căreia/căruia i-ai “furat” inima, căci pentru trădarea in dragoste e același loc în Iad ca pentru orice trădător, iar în viziunea lui Dante, trădătorii au o soarta tare rea în Iad. Roagă-te pentru o iubire statornică si iubește până la moarte!

Cu prețuire,
Toni Berbece