Skip to main content

Mamaie Ioana: “Biblia e mai tare decât icoana!”

Nu știu dacă ați fost vreodată chemați de cineva prin rugăciune. Mă refer la acel moment când cineva are nevoie de ajutorul tău și se roagă să fie ajutat de tine, iar Dumnezeu are grijă să pună în mintea ta gândul de a suna, de a căuta persoana care are nevoie de ajutorul tău. Uite așa m-am trezit eu într-o zi cu dorința puternică de a o vizita pe mamaie Ioana cu o pungă de alimente. Mi-a spus că s-a rugat: “Doamne, ce bine ar fi să vină domnul Toni și pe la mine!” Am rămas uimit până la lacrimi când am auzit că de fapt gândul de a o vizita era sădit în mintea mea de Tatăl nostru, care aude rugăciunile.

Am discutat un pic în pragul ușii și mi-a spus: “Domnul Toni, să știți că zilele acestea am realizat că Biblia e mai tare decât icoana!” Nu am știut ce vrea să zică, dar tot dumneaei m-a luminat. Mi-a zis că până zilele acestea a avut o relație distantă față de Dumnezeu, tot ce făcea era să mai îngenuncheze înaintea unei icoane, să o mai pupe și mai făcea un semn al crucii, dar nimic mai mult. Însă de când a început să citească Biblia și să mediteze la ea îl simte pe Dumnezeu în inima ei, Îl simte pe Dumnezeu aproape, nu mai are nevoie de icoană, se pune direct pe genunchi și Dumnezeu e deja acolo, o așteaptă să vorbească. E real!

Așa m-am bucurat că această femeie L-a descoperit personal pe Dumnezeu și că nu mai are doar o formă de credință, o religie impersonală, ci o relație cu Hristos, o relație cu directă cu Dumnezeu Tatăl! Era atât de fericită. Parcă îmi povestea de prima ei dragoste, așa îi sclipeau ochii acestei bătrânele, dar de fapt Hristos, la orce vârstă te-ai îndrăgosti de El, este prima dragoste adevărată, prima dragoste veșnică, nepieritoare.

Citiți Biblia dragilor, Îl veți descoperi pe Hristos în ea și astfel veți simți să vorbiți cu El, să începeți o relație fără sfârșit.

Cu prețuire,

Toni Berbece