Skip to main content

Rugă de Paște…

Dă-mi, Doamne!

Dă-mi, Doamne, toiagul lui Moise să pot despărți marea de suferință dinaintea celor care nu pot înota prin ea, și pentru a le prăvăli mai apoi peste armatele de gânduri negre și descurajări care vine după ei. Dă-mi acest toiag să despic stânca pentru a da apă sufletelor însetate de Tine!

Dă-mi, Doamne, untdelemnul lui Samuel, să-i ung cu Duhul Tău cel Sfânt pe cei care te caută, să le aprind viețile cum a fost aprins Saul și mai apoi David, să pot pune peste ei Duhul Tău care să rupă sabia vrăjmașului și gura leilor.

Dă-mi, Doamne, mantia lui Ilie, să o arunc peste cei care nu Te-au experimentat și să simtă fiorul Tău, să nu te mai uite niciodată cum nu Te-a putut uita Elisei, atins de mantia lui Ilie. Dă-mi Doamne mantia care a fost acoperită de slava Ta în nopțile de rugăciune în care te-ai coborât să-mi vorbești, fă ca până și hainele de pe mine să se încarce de slava Ta!

Dă-mi, Doamne, poala hainei Tale, de care să se atingă cel disperat și să găsească rezolvare, să se atingă cel care nu are bani de medic, cel pentru care nu mai există tratament pe lumea aceasta și să fie vindecat și eliberat.

Dă-mi, Doamne, basmalele și șorțurile lui Pavel, pe care le trimitea peste tot pentru a fi puse peste bolnavi pentru ca aceștia să fie vindecați, oamenii să aibă primească de la mine un semn al credinței, o încurajare, un: “Du-te în pace, credința ta te-a mântuit!”

Dă-mi, Doamne, Duh să mișc lumea, să se zică și despre mine: “Omul care a tulburat lumea este aici!”

Fă și tu această rugăciune!

Cu prețuire,

Toni Berbece