Skip to main content

Mandarine si alte cele fără sâmburi…

Am fost in piața să iau mandarine si am văzut că au și fără sâmburi. Apoi am descoperit că există struguri fără sâmburi, pepeni fără sâmburi si multe alte fructe fără sâmburi. Au eliminat genetic funcția de producere a sâmburilor. Am stat si am meditat că nu eliminăm sâmburii doar de la fructe, ci îi eliminam cam din toate. Noi vrem familii fără copii, după 10-15 ani de căsătorie încă ne gândim dacă vrem prunci, căsătoria fiind doar un hobby fără responsabilități, vrem Biserici și slujbe fără să fim chemați la pocăință, la schimbare și la o viață sfânta, vrem credință fără fapte, vrem mai nou chiar și bărbați si femei fără “sâmburi”.

Vrem să trăim doar pentru plăceri și păcate, vrem să fim cât mai neproductivi în lucrurile bune, vrem să ne desfătăm în lucruri care nu aduc responsabilitate. Copiii îi ucidem prin avort pentru că ori sunt făcuți din relații pasagere sau din curvii, ori sunt “scump” de crescut. Iar pe multi dintre cei pe care-i facem îi creștem ca pe niște obiecte, dându-le doar “întreținere fizică”, dar nu și educație creștinească, nu știu de înfrânare, de bun simt, iar de cultură nu mai zic. Sunt abandonați pe telefoane, tablete si calculatoare unde dacă consumă nimicuri și ajung de nimic, cum spunea Profetul Isaia. Mințile le sunt epuizate și atrofiate încă din primii ani din viata pentru că consumă fără limite doar lucruri care nu-i stimulează sa gândească, sa creeze și să facă ceva util. Nu-și folosesc mânuțele decât să butoneze la câteva minute, iar de creiere nu mai zic.

Dragi adulți, este vremea ca noi si copiii noștri să rodim, să facem fapte vrednice de pocăința cu care ne lăudam din moși strămoși, să împlinim voia lui Dumnezeu de a fi o binecuvântate unii pentru alții și de a fi sfinți în toate căile. Diavolul ne vrea sclavii plăcerilor carnale și lipsiți de rod, însă Hristos ne vrea curați si plini de fapte bune, de unde rezultă o viață fără regrete si fără efectele păcatului care sunt doar moarte. Alege azi cui vrei să slujești!

Cu prețuire,
Toni Berbece