Skip to main content

“Minunea” cu numărul de la mașină…

Dumnezeu ne-a ajutat anul trecut să mai cumpărăm o dubă pentru Misiunea Profides, dubă cu care am făcut deja multe mii de km prin satele și orașele României, pe la mii de persoane care au strigat după ajutor în cămăruța lor de rugăciune. La foarte mulți la care am ajuns am auzit vorbele: “Aseară m-am rugat Domnului plângând că nu aveam de mâncare pentru copii (sau lemne sau pamperși și lapte pentru)….” Lucrurile acestea ne-au emoționat cel mai tare, să știm că suntem trimiși ca niște curieri ai lui Dumnezeu, ca Ilie la văduva din Sarepta.

Dar care e treaba cu numărul de la mașină? Când am fost la Poliție să aleg numărul dubei am vrut neaparat Pro de la Profides, mai era disponibil și nr 229 pe lângă literele Pro. Intr-una dintre misiuni, un voluntar de-al nostru a căutat în Biblie trimiterea Proverbe 22:9 (2:29 nu exista) când a citit versetul a rămas șocat, iată ce scrie acolo: “Omul milostiv va fi binecuvântat, pentru că dă săracului din pâinea lui.”

Mi s-au umezit ochii știind că până și numerele de la mașină pot vorbi despre faptele noastre. Dumnezeu știe fiecare leu pe care-l cheltuim, știe fiecare minut pe care-l folosim, știe orice suspin pentru ce-l dăm, de aceea le-a și zis unora din Biserică care au venit cu pretenții de “mântuiți” în ziua Judecății: “Plecaţi de la mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic pregătit pentru diavol şi îngerii lui! Căci, am fost flămând şi nu mi-aţi dat să mănânc, am fost însetat şi nu mi-aţi dat să beau, am fost străin şi nu m-aţi primit, gol şi nu m-aţi îmbrăcat, bolnav şi în închisoare şi nu m-aţi vizitat”.

Ai grijă cum îți folosești viața, nu fii egoist pentru că păcat poate fi și sa-ți mănânci singur pâinea…

Cu prețuire,
Toni Berbece