Skip to main content

Miracolul care se produce în mâinile tale

Nu doar Iuda a primit o pungă, ci și tu. Iar punga de binecuvântări vine cu o serie de responsabilități. Responsabilitățile de a nu fi lacom, de a nu fura pâinea orfanului, a văduvei și a săracului, responsabilitatea de a nu crede că banii tăi sunt doar ai tăi, ci că trebuie să-ți iei partea și să dai mai departe.

Când Isus a înmulțit pâinea și peștele, de fapt miracolul se producea nu în mâinile Lui, ci în mâinile oamenilor care dăruiau, cine oprea peștele și pâinea doar pentru el, oprea o minune și rămânea doar cu atât, dar cine rupea și dădea mai departe restul, acela primea înapoi același pește și aceeași pâine, care nu se împuținau. Suntem săraci nu pentru că dăm, ci pentru că nu dăm…

Îmi spunea un om de afaceri că Dumnezeu i-a vorbit odată și i-a spus: “Îți voi pune o povară pe umeri, dar îți voi da înțelepciune să o porți cu cinste!” După o vreme a primit o sumedenie de bani prin afacerile care i-au sporit incredibil de mult. Dar nu a uitat că punga e și o povară, pe care dacă nu o ușurezi la timp, îți rupe “spatele”, îți rupe sufletul și rămâi cu o inimă haină și egoistă, rămâi cu dureri, pentru că Apostolul Pavel ne spune că iubirea de bani ne străpunge cu o sumedenie de rele.

Nu iubi banii, ci folosește-i pentru tine și pentru cei din jurul tău. Dumnezeu va aduce alții!

Cu prețuire,

Toni Berbece