Skip to main content

Misiune in Călărași

Te rog să fii mulțumitor…

În prima casă în care am intrat azi cu ceva cadouri și plase cu mâncare ne-a întâmpinat o doamnă care s-a scuzat că nu a făcut curat. Păi ce curat să faci când ai dușumea de pământ, iar de la joacă vin copiii plini de noroi și apă iar în casă e ca afară, iar tu n-ai apă caldă de la robinet, ci o plită pe care trebuie să consumi o grămadă de lemne să-i speli pe toți, ce curat să mai faci când îți plouă în casă, când nu-ți permiți să schimbi un pat, ci îl ai pe același de când te-ai măritat? Poate întrebați de ce sărăcia asta. El, soțul si tatăl copiilor, era bolnav, a fost pe șantier și a căzut de pe schelă, iar soția trebuie să se îngrijească de cei trei copii și de bărbatul care zăcea la pat.

Apoi am vizitat o doamnă, care a rămas însărcinată după mulți ani de așteptare, iar când în sfârșit a rămas însărcinată, soțul ei trecut de 40 de ani a pus-o să aleagă între el și copil, spunând că e “prea bătrân” pentru un copilaș (ar fi fost primul copil din viața lui). Așa sunt unii, monștrii care-și împing șotiile spre avort, pentru că ei trăiesc doar pentru burțile lor. Doamna nu și-a ucis pruncul așa că a fost dată afara din casă în plină iarnă. Mama ei i-a găsit o garsonieră, dar nemobilată. “S-a nimerit” ca noi să avem în dubă un dormitor complet. I l-am donat și am lăsat-o în lacrimi de bucurie. Ne-am rugat și pentru sănătatea ei și a copilașului.

O bătrânică mi-a spus că n-a avut 100 de lei pentru doua suluri de carton motiv pentru care ii ploua in casa ca afară, iar acum fiind bătrână și fără niciun fel de ajutor e nevoită să se trezească din oră în oră pentru a arunca găleata cu apa ca să nu i se înunde casa. Dacă nu-ți ploua in casa atunci ești foarte binecuvântat și nu te mai vaită ca n-ai palat.

Un medicament pentru văicăreală este chiar și faptul că te uiți la pozele acestea. 🙂

Pentru a ne ajuta să ajungem la cât mai mulți oameni te rog să donezi în contul Asociației:

RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

Acesta este un cont în lei în care se poate dona orice valuta, conversia făcându-se automat. Multumim!

Cu prețuire,
Toni Berbece

MisiuneaProfides #BisericaProfides #GreweSibiu #MâiniDeschise #Calarasi