Skip to main content

Nu-l lăsa pe Diavol să te mai hărțuiască

Nu-l lăsa pe Diavolul să te hărțuiască cu trecut tău depravat, Rahav a fost o prostituată, care a fost atât de înțeleaptă încât s-a întors la Dumnezeu și și-a salvat toată familia, reabilitarea ei a fost atât de radicală încât apare în spița neamului lui Isus Hristos. Nu-l lăsa să te hărțuiască nici cu avorturile pe care le-ai făcut, cu siguranță că Rahav a făcut multe, dar Dumnezeu i le-a șters pe toate și i-a dat o familie minunată.

Nu-l lăsa pe Diavolul să te mai chinuie cu divorțurilor din viața ta, Hristos a întâlnit la fântâna unui sat din Samaria o femeie “divorțată” de patru ori și care trăia cu un bărbat care nu era al ei. Era o distrugătoare de familii, atât a celor întemeiate de ea cât și de alții. Dar Hristos nu a văzut-o așa, ci a văzut-o ca pe un suflet trist, care are nevoie de schimbare. El i-a vorbit cu dragoste și a schimbat-o, iar această femeie a devenit cel mai mare propovăduitor al lui Hristos în Samaria, cum din Pavel, un criminal plin de ură, a făcut cel mai mare evanghelist al lumii.

Nu-l lăsa pe Diavol să te hărțuiască cu niciun păcat din viața ta, poate că ai distrus vieți, poate că ai furat, ai mințit, poate că părinții tăi au murit fiind supărați pe tine, poate că ai distrus și tu familiile altora sau pe a ta, poate că ai avorturi multe, poate că ți-ai distrus trupul prin alcool, țigări, droguri și altele, poate că ai făcut videochat, poate că ți-ai jucat tot câștigul la jocuri de noroc și ești un falit. Nu te mai plânge, Hristos este gata să te ajute să o iei de la capăt altfel, cu El, fără să te condamne și ștergând tot trecutul tău. Dacă Îl vei lăsa, Satana nu va mai putea aduce nicio pâră împotriva ta, niciodată, cum ne spune Scriptura: “Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi (Romani 8:33)!”

Cu prețuire,
Toni Berbece

Text imagine: Mica 7:18-19