Skip to main content

Nu faceți chetă doar pentru un coșciug, ci pentru bucuriile lor cât sunt în viață…

Din primul meu salariu le-am cumpărat părinților o saltea. Toată viața lor s-au lăsat pe ei ultimii pentru a avea noi cele necesare, motiv pentru care nu au avut ani de zile bani să-și schimbe salteaua, iar arcurile ei deja se simțeau prin burete. Așadar, nu mi-a păsat că tot salariul mi se duce pe salteaua pentru patul lor. Am simțit cea mai mare bucurie când i-am văzut așezându-se pe noua saltea. De atunci am descoperit o mare sursă de bucurie, anume să-mi binecuvintez părinții.

Biblia spune: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta!“ este prima poruncă însoţită de o promisiune, şi anume: „pentru ca să-ţi meargă bine şi să trăieşti mult timp în ţară (Efeseni 6:2-3)!“ Vedeți? A ne binecuvânta părinții înseamnă de fapt binecuvântare pentru noi. Poate că țara aceasta nu-și găsește liniștea, iar tinerii ei sunt nevoiți să plece peste hotare pentru a-și câștiga pâinea și pentru că ne uităm părinții. Poate că mulți mor înainte de vreme și pentru că-și necinstesc părinții uitându-i în sărăcie. Ca să ne meargă bine trebuie ca mai întâi să ne ocupăm să le meargă bine părinților noștri.

Mare binecuvântare financiară a venit peste familia noastră când am decis să ne cinstim părinții și să ne ocupăm să nu le lipsească nimic. Nu vrem ca atunci când ne vom despărți de ei să plângem cu amar că am fi putut să facem mai mult. Vrem să avem pace și să știm că nu am pus bani nu doar pentru un amărât de coșciug, care nu-i încălzește cu nimic, ci vrem să fim pentru ei o binecuvântare încă de acum. Viața e foarte scurtă, așadar, iubește-ți părinții. Ia-le un cadou frumos, plătește-le dările, plimbă-i undeva unde le place, pentru că te vei uita într-o zi la un teanc de bani și ai prefera să-i dați pe toți doar pentru a-i mai avea pe ai tăi cinci minute. Sună-i chiar acum, fă planuri pentru a-i binecuvânta mereu!

Cu prețuire,

Țoni Berbece